Radio Simplu

7 semne mai puțin evidente conform cărora partenerul tău te manipulează

Destul de ironic, într-o relație se presupune că ar trebui să primești iubire, grijă, sprijin , însă de multe ori ni se întâmplă să ajungem să fim precum o marionetă chiar în fața partenerului nostru. Acest lucru trebuie observat din timp și evitat ulterior.

 

Deși nimeni nu își dorește asta, un astfel de lucru se întâmplă din ce în ce mai des în relațiile din ziua de astăzi și se pare că oamenii sunt destul de neatenți și nu observă asta. Fiecare situație în parte este diferită, dar există anumite semne comune oricărei manipulări.

 

Dacă te-am făcut curios și mai ales dacă îți dorești să afli dacă ești manipulat chiar de partenerul tău, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să citești lista de mai jos. Aruncă-ți privirea peste ea și identifică toate semnele care sunt posibile să apară.

 

1. Tu ești mereu cel vinovat

Manipulatorii au o trăsătură comună: se pricep de minune la a te face să te simți vinovat chiar și atunci când nu ești. De multe ori, chiar și atunci când îi ceri ajutorul, partenerul tău te face să te simți vinovat.

 

Trebuie să realizezi că el încearcă să te controleze, să fii calm și să îi amintești că este un adult și că trebuie să își asume responsabilitatea pentru ceea ce a făcut.

 

2. Și el este victima mereu

Cui nu i s-ar face milă de o mică pisicuță? Cel puțin așa își doresc manipulatorii să îi vezi. Viața lor este extrem de dificilă și plină de greutăți, așa că neapărat trebuie să le oferi compasiune pentru nenorocirile lor (și să îi ajuți cu treburile suplimentare pe care le au).

 

3. Te provoacă

Dacă un manipulator rămâne fără argumente, el va încerca să te provoace. Poate că va spune lucruri care vor face ca o persoană normală să își pună întrebări cu sănătatea psihică a manipulatorului sau să se enerveze din cauza aberațiilor menționate.

 

4. Te forțează

Cu cât ai mai puțin timp de a te decide, cu atât de puțin gândești. Manipulatorii te forțează să iei decizii rapid pentru a nu avea timp să te gândești prea mult la ele. De aceea este foarte important să dai un răspuns după ce te-ai gândit la el cel puțin un minut.

 

5. Nu a auzit niciodată de problemele tale

Un alt lucru pe care îl au în comun manipulatorii este faptul că lor nu le pasă. Dacă vrei să vorbești despre problemele tale și despre sentimente, un partener manipulator fie va încerca să evite conversația, fie o va direcționa astfel încât să se discute despre problemele lui.

 

6. Va „muri” fără tine

Această tehnică manipulatoare este cunoscută și sub numele de șantaj emoțional și cu siguranță este cea mai vicleană și meschină dintre toate. Manipulatorul apelează la crearea sentimentelor tale de vină și frică pentru a te face să îți fie milă de el.

 

7. „Nu ai spus asta”

O altă tehnică neplăcută folosită de ei este cea care apelează la distorsionarea trecutului și alterarea faptelor pentru a-i pune într-o poziție confortabilă și pentru a te induce în eroare. Bazează-te pe memoria ta și insistă că îți aduci aminte perfect ceea ce ai spus.

loading...

Add comment