Radio Simplu

7 secrete feminine pentru o piele frumoasă și fină

Cu toate că vara a trecut deja, fiecare dintre noi ne dorim ca bronzul și ca pielea noastră să rămână la fel de frumoase. Din păcate, odată cu schimbarea anotimpurilor și pielea noastră are de suferit și astfel ea necesită o îngrijire mai avansată.

 

Probabil că și tu ai celulită și dacă ești precum majoritatea femeilor, aceasta te înnebunește. Cu toate acestea trebuie să știi că 90% dintre femei o au, dar la unele ea nu este observată datorită unor aspecte ale structurii corpului lor care le avantajează.

 

Din păcate, nu poți scăpa de celulită în totalitate, dar este posibil să o faci să nu se vad, chiar să fie invizibilă. Vrei  să știi cum este posibil acest lucru? Doar urmează sfaturile de mai jos și vei vedea cu proprii tăi ochi rezultatele la care vei ajunge cât ai zice pește.

 

1. Alimentația sănătoasă

Un mit extrem de comun: dacă vei slăbi, celulita ta va dispărea odată cu greutatea. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Lupta împotriva celulitei începe cu o nutriție sănătoasă. Dieta taar trebui să includă:

 

– proteine: carne, legume, alune;

– lecitină: ouă, roșii, spanac, soia;

 

– acizi grași: pește, măsline, avocado, alune;

– legume și fructe care ard grăsimile: grapefruit.

 

2. Apă

Cea mai bun băutură existentă pentru un corp atletic și sănătos este apa pură și curată. Nutriționiștii ne recomandă mereu să să bem 1,5-2 litri de apă pe zi, fără a pune la socoteală, ceaiurile, cafelele sau alte băuturi pe care le mai consumăm.

 

3. Exercițiile fizice

Dacă tu consumi mai multe calorii decât corpul tău poate arde, atunci vei acumula și mai multe grăsimi care vor duce la apariția celulitei. Exercițiile fizice te vor ajuta să arzi caloriile în plus și să obții un corp atletic. În acest caz, genuflexiunile, săriturile cu coarda, alergatul și aerobicul au mai mult efect decât greutățile.

 

4. Masajul

– atât masajul propriu cât și cel cu perii și cupe speciale în compania unui serviciu profesional la salon au un efect foarte  mare asupra corpului tău;

– în saloanele de masaj și clinici, masajul este realizat cu ajutorul echipamentelor speciale care distruge straturile acumulate de grăsimi subcutanate, îmbunătățind metabolismul;

– masajul cu uleiuri esențiale are chiar un efect și mai vizibil deoarece ele penetrează epiderma și ard grăsimile, eliminând stagnarea limfei.

 

5. Exfolierea

Cremele anti celulită nu îți vor oferi niciodată rezultatul pe care ți-l dorești, dar exfolierea va ajuta la îndepărtarea stratului de piele keratenizată, va îmbunătăți circulația sângelui și va accelera procesul metabolismului.

 

– o exfoliere cu zaț de cafea îți va face pielea fină și celulita nuu va mai fi la fel de vizibilă;

– o exfoliere cu sare de mare va extrage excesul de uleiuri și grăsimi din zonele cu celulită.

 

6. Dușul contrastant

– un duș contrastant îmbunătățește circulația sângelui și stimulează metabolismul;

– presiunea jeturilor de apă va elimina stagnarea; limfa va curăța intens pielea și straturile subcutanate:

– orientează jetul de apă pe zonele cu probleme de la o distanță de 10 centimetri și maseză-le: zona feselor cu mișcări circulare, picioarele cu mișcări de sus în jos pentru partea din față și invers pentru cea din spate.

 

7. Sauna

– temperaturile ridicate din saună vor crește fluxurile de circulație a sângelui și a limfei, pielea devenind mai fină, mai sănătoasă și redobândindu-și elasticitatea;

– sauna deschide glandele sudoripare prin care toxinele sunt eliminate din piele, curățând și îndepărtând stagnarea grăsimilor;

 

– doar o singură vizită la saună pe săptămână va ajuta la îndepărtarea stratului subcutanat de grăsime;

– împachetările anticelulitice cu uleiuri speciale și nămol te vor ajuta foarte mult de asemenea.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: