Radio Simplu

7 obiecte de uz zilnic care pun în pericol viața copilului tău

Este de la sine înțeles că a fi părinte este una dintre cele mai grele meserii din lume, dacă nu chiar cea mai dificilă. Dacă și tu ești părinte, probabil ai văzut asta pe pielea ta. Mereu te chinui să te asiguri că al tău copil este sănătos, fericit și mai ales viu!

 

Să fii părinte este o slujbă cu normă întreagă; ești contra timp 24/7, nu prea ai pauze, nici bonusuri, nici vacanțe. Ești blocat în această slujbă pentru cel puțin 18 ani din viață. Nu mai spun de situațiile în care ai mai mult de un copil, trebuie să fie epuizant!

 

Există numeroase lucruri în ceea ce privește viața de părinte care sunt extrem de dificile, lucruri precum încercarea de a-ți convinge copilul că nu este niciun monstru în dulap. Cu toate acestea, cel mai greu lucru este să te asiguri constant că nu există nimic care ar putea răni sau pune în pericol viața copilului tău.

 

Este un lucru inimaginabil, dar de care trebuie să fii conștient în momentul în care devii părinte. Există numeroase lucruri la vedere care pot pune în pericol viața copilului tău și de care ar trebui să știi pentru a evita o astfel de tragedie neînchipuită.

 

1. Mobila nesecurizată

Copiilor le place să se cațere și să exploreze, iar părinții știu asta deja. Dacă se cațără pe ceva care nu este securizat, ei ar putea fi efectiv striviți sau ar risca să își rupă oasele. Este o idee bună să îți ancorezi dulapurile și bibliotecile de perete sau de podea pentru a evita ca ele să fie dărâmate.

 

2. Dispozitivele electronice

Fiecare dintre noi are în ziua de azi propriul dispozitiv electronic, dar aceste gadget-uri pot afecta sănătatea copilului tău. Petrecând prea mult timp uitându-se la lumina ecranului sau apropierea acestuia de ochi, poate cauza o vedere încețoșată, dureri de cap sau chiar probleme de vedere.

 

3. Excesul de zahăr

Prea mult din orice are un efect negativ pentru oricine și prea mult zahăr dăunează copiilor. Se pot dezvolta numeroase probleme de sănătate precum diabetul și afecțiunile dinților. Zahărul există în numeroase alimente zilnice precum mâncărurile procesate, sucurile de fructe și chiar lapte!

 

4. Jucăriile

Jucăriile mici, deși sunt distractive, pot fi foarte dăunătoare. Dacă al tău copil se joacă cu o mică figurină fără să fie supravegheat, el poate să o înghită sau să se înece cu ea. Mereu trebuie să verifici eticheta să vezi dacă acea jucărie este potrivită pentru vârsta copilului tău și din ce material este realizată.

 

5. Machiajul

Mulți copii au umblat în gențile de machiaj mamelor lor și s-au jucat cu acesta; trebuie totuși să știi că multe cosmetice conți ingrediente care pot fi toxice. Depozitează mereu produsele de machiaj într-un loc în care copilul tău nu va ajunge.

 

6. Centurile de siguranță

Centurile de siguranță, chiar cele care se presupune că ne protejează, pot fi periculoase pentru copilul tău. Multe femei le folosesc incorect atunci când sunt însărcinate; centura ar trebui să fie așezată sub burtă pentru a fi protejată în cazul unui accident rutier.

 

7. Pătuțul copilului

Mereu ar trebui să fii atent la locul în care copilul tău doarme. Nu folosi perne sau alte obiecte care să îi sprijine capul deoarece ele pot duce la riscul de sufocare a copilului. Asigură-te că pătuțul este funcțional și că nu are vreo defecțiune deoarece altfel ar trebui să îl returnezi imediat.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: