Radio Simplu

7 obiceiuri benefice care par a fi foarte nesănătoase

De obicei ne ghidăm după specialiștii în marketing sau după sfaturi neautorizate, mai ales atunci când încercăm să ne menținem un stil de viață sănătos.

Ne obișnuim cu multe obiceiuri ”utile”, dar care în esență par a fi foarte nefolositoare.

Iată 11 obiceiuri benefice care par a fi de-a dreptul nesănătoase:

1 Să îți umpli gura cu apă

Acest obicei poate părea foarte natural, dar a fost aspru criticat de unii dentiști. În timp ce îți periezi dinții, aceștia sunt acoperiți cu un strat protector care dispare din cauza apei.

Pentru a păstra efectul pozitiv al spălării dinților , clătește-ți gura cu apă de gură fără alcool.

2. Antrenamentul pe bandă

Banda este cel mai popular aparat care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Cu toate astea, perioadele lungi de antrenament pe bandă pot deveni dureroase.

Pentru a evita asta, este recomandat să adaugi unele exerciții pentru întărirea musculaturii. Te va ajuta nu doar să scapi de kilogramele în plus, ci șă să îți menți muscukatura tonifiată.

3. Siesta

Un pui de somn la mijlocul zilei pare a fi ceva plăcut și sănătos. Cu toate astea, unii cercetători consieră că somnul în mijlocul zilei poate cauza unele boli de inimă.

La asta se adaugă perioadele lungi de somn care afectează memoria și funcționarea optimă a creierului.

4. Igienizarea mâinilor

Reclamele ne-au făcut să credem că doarprodusele antiseptice și antibacteriene precum săpunul ne pot proteja de boli. Cu toate acestea, folosirea excesivă a acestora poate duce la apariția unor germeni noi și puternici.

Potrivit oamenilor de știință, săpunul normal este la fel de bun ca și cel antibacterian.

5. Examenul medical regulat

Examenele medicale anuale par a fi total nefolositoare. Ca să nu mai spunem și de faptul că sunt foarte costisitoare.

Principiul acestor examene clinice este acela că pacientul este bine să fie examinat în funcție de grupa de vârstă pe care o are și în funcție de bolile care sunt preponderente la această vârstă.

6. Să iei vitamine

Mulțumită reclamelor, știm că vitaminele sunt esențiale pentru corpul nostru și că absența acestora poate cauza reacții nefavorabile.

Oamenii de știință au aflat că cei care iau vitamine și au niște obiceiuri proaste, suferă de boli serioase. Aceștia sunt în număr de 46% mai mulți decât cei care nu iau vitamine. De aceea cel mai bine ar fi să îți consulți medicul înainte de a începe să iei vitamine.

7. Băuturile dietetice

Producătorii de sucuri dietetice încearcă să ne convingă că au mai puține calori și că sunt mult mai sănătoase decât o băutură normală,

Potrivit oamenilor de știință, consumul unei singure cești de suc dietetic pe zi poate cauza boli de inimă, creșterea presiunii arteriale și creșteri în greutate.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: