Radio Simplu

7 mituri legate de vedere pe care nu trebuie să le mai credem

Există tradiții neschimbate care sunt urmate de toți părinții din lume și date mai departe din generație în generație. De exemplu, fraze precum ”Nu îți pune ochelarii altcuiva pentru că vei orbi!” sau ”Nu te mai uita atât la televizor pentru că vei orbi!” sunt extrem de frecvente.

Iată o serie de mituri legate de vedere pe care nu trebuie să le mai credem.

 1. Nu trebuie să îți deschizi ochii sub apă

Apa din piscină poate fi periculoasă din cauza substanțelor desinfectante care se folosesc. Poate duce la iritații sau conjunctivită. Este mai bine să îți ții ochii închiși și protejați.

Apa proaspătă este ok pentru a înnota cu ochii deschiși, dar doar dacă o faci în zone ecologice curate.

2. Sudarea poate cauza orbire

Este unul dintre miturile cele mai răspândite din copilărie. În realitate, este imposibil să orbești din acesta cauza, dar este foarte simplu să te arzi.

Sudorii își acoperă fețele dintr-un motiv: le protejează nu doar de scântei, dar și de radiațiile ultraviolete de asemenea.

3. Ecranele de televizor și computerele îți pot face rău

Ai văzut vreodată pe cineva care de joacă? Aceștia clipesc aproximativ o dată la 2 minute în timp ce norma este undeva la 15-20 de secunde.

Când stăm în fața unui ecran, nici măcar nu ne dăm seama cum trece timpul. În tot acest timp, cornea se usucă și începem să ne plângem de tensiune a ochilor, dureri de cap și vedere încețoșată.

4. Vedera proastă se moștenește

Faptul că se crede că vederea proastă este un lucru moștenit, nu este altceva decât o idee preconcepută.

Acest lucru depinde de stilul tău de viață, profesia, obiceiurile proaste și tensiunea ochilor.

5. Ochelarii înrăutățesc situația

Mulți oameni cred că ochelarii sunt un semn că ai pierdut lupta cu vederea proastă și că ți-ai acceptat soarta. Dar, în realitate, optica ajută ca ochiul să se ajusteze la forma care este nevoie.

6. Fructele negre protejează ochii

Mulți oameni cred că dacă mănânci fructe negre și morcovi în mod constant,vei avea o privire perfectă. Este adevărat doar dacă mănânci 6 kilograme de morcovi și la fel de multe fructe negre, ceea ce este imposibil.

Administrarea unor vitamine este o idee mult mai bună.

7. Nu trebuie să te uiți la televizor cu lumina stinsă

Acest obicei nu afectează vederea deoarece ochii se adaptează după cantitatea de lumină din jurul lor. Cel mai indicat să te uiti la ecranele televizorului sau ale altor gadgeturi cu puțină lumină aprinsă.

loading...

Add comment