Radio Simplu

7 lucruri uimitoare pe care cu siguranță că nu le-ai văzut niciodată

Lumea înconjurătoare este plină de miracole la tot pasul și de foarte multe ori ne dăm seama de faptul că nu cunoaștem destul de multe lucruri despre ea. În fiecare zi avem posibilitatea de a afla ceva nou și de a fi surprinși de toate lucrurile incredibile de care nu am avut habar până acum.

 

Există de asemenea momente în care auzim despre anumite aspecte curioase, dar pe care nu am avut ocazia de a le vedea, astfel încât nici nu ne putem imagina cum arată ele. Numeroasele mistere ale lumii continuă să ne surprindă pe zi ce trece și să nu ne dea pace pentru un timp îndelungat.

 

Dacă și tu ești amator de curiozități și ai o pasiune pentru lucrurile mai puțin cunoscute, atunci ești exact unde trebuie deoarece îți vom spune mai jos despre anumite lucruri pe care cu siguranță că nu le-ai văzut niciodată sau poate că nici nu știai de existența lor.

 

1. Biblia Gutenberg

Această carte, de asemenea cunoscută și sub numele de Biblia în 43 de rânduri simbolizează începuturile imprimării de cărți din Europa. Johanes Gutenberg a publicat prima ediție a acestei cărți în anul 1450. Istoricii afirmă că au existat 185 de copii ale cărții: 150 pe hârtie și 35 de pergamente, astăzi existând doar 48 de copii și cele mai multe fiind incomplete.

 

2. Alcatraz

Alcatraz este cea mai faimoasă închisoare din lume; în cultura, literatura și istoria mondială, acest loc este foarte cunoscut deoarece se spune că el a fost o închisoare și că nimeni nu a putut evada din el. Este localizată pe Insula Alcatraz în Golful San Francisco și turiștii pot vizita acest loc ce la un moment dat a fost o închisoare.

 

3. Partea opusă a Lunii

Nu poți vedea această parte opusă a Lunii de pe Pământ, dar există numeroase fotografii realizate din spațiu. Există 2 mări pe suprafața Lunii: Marea Moscovei și Marea Viselor. Mai mult de atât, cele mai mari cratere lunare sunt localizate chiar pe această parte a Lunii pe care nu o putem vedea.

 

4. Deep Blue, computerul care a învins un om la șah

În anul 1997, acest computer a reușit să îl învingă pe campionul mondial la șah, Garry Kasparov. Acest eveniment a cauzat numeroase îngrijorări, oamenii fiind destul de speriați de faptul că roboții ar putea cuceri lumea și face din oameni proprii lor sclavi, urmând o epocă cum nu s-a mai văzut.

 

5. Mona Lisa

De fapt, este foarte clar pentru cei care au reușit să privească acest tablou că el nu este deloc la fel de maiestuos precum este înfățișat la televizor. Originalul care se află la muzeul Luvru este destul de mic, dimensiunile lui fiind de doar 76 de centimetri pe 53 de centimetri.

 

6. Răsăritul și apusul în același timp 

Mulți oameni și-ar dori să poată admira o eclipsă de Soare. Dar ce părere ai despre un apus și un răsărit care să apară simultan? Există foarte puțini oameni în această lume care au reușit să fie martori la o asemenea performanță incredibilă care te lasă pur și simplu fără niciun cuvânt.

 

7. Apendicele

Ce este ceea ce știm despre această parte a corpurilor noastre? Doar că el se poate inflama și astfel trebuie îndepărtat de către medicii chirurgi. Apendicele este un tub asemănător unei râme care se extinde de la cecum către intestinul gros. Lungimea lui este de 7,5-12,5 centimetri, iar diametrul său este de 6-8 milimetri. Dacă apendicele se inflamează, el își schimbă și culoarea devenind de un roșu sângeriu.

 

loading...

Add comment