Radio Simplu

7 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de ora 10 dimineața

De multe ori ne începem ziua foarte rapid, trecând pur și simplu prin toate lucrurile pe care le facem în rutina noastră, dar nu suntem atenți la cum ne simțim de fapt.

Ar trebui să facem o obișnuință din a face anumite lucruri dimineața când ne trezim. Lucruri precum meditația, streching-ul, muzica relaxantă, sau ceva care ne va da o stare de bine pentru toată ziua.

Cu toate astea, unele activități matinale ne pot face să fim prost dispuși pe toată durata zilei iar acest lucru ne va dăuna.

Iată 10 lucruri pe care nu ar trebui să le faci îainte de ora 10 dimineața:

1 Să îți verifici email-ul

Deși email-urile pot conține informații importante despre viața și munca ta, nu ar fi bine să îți verifici mesajele imediat ce te-ai trezit. Verificându-ți telefonul imediat ce te-ai trezit, te va face să  te agiți și să te grabești, scoțându-te instant din momentul actual.

Potrivit unui studiu, 80% dintre utilizatorii de smartphone își verifică telefonul imediat ce se ridică din pat.

2. Să faci o decizie importantă

Când ne trezim de dimineață, de obicei ne simțim puțin morocănoși fără motiv, asta până luăm puțină cafea și un mic dejun copios, desigur. Cu toate astea, chiar și după ce ne alimentăm așa cum trebuie, luarea unei decizii importante poate fi un total dezastru.

Poate ar fi bine să aștepți până ce te simți treaz cu adevărat, înainte de a face orice astfel de decizii pe care să le regreți mai târziu.

3. Să stai pe rețelele de socializare

Rețelele de socializare ocupă de obicei o mare parte a timpului unui persoane. Verificarea acestora de dimineață ne poate inhiba sau schimba starea de spirit în una negativă.

Faptul că verifici notificările despre viața prietenilor tăi este destul de tentant, dar așteaptă până ce îți termini toate treburile înainte de a te pierde pe rețelele de socializare.

Poate să îți ocupe extrem de mult timp și poate fi un motiv de distragere foarte important .

4. Să îți verifici contul bancar

Cine are nevoie de stres în plus dimineața înainte de a merge la muncă? Potrivit Asociației Americane de Psihologie, s-a dovedit faptul că finanțele reprezintă cel mai mare stres în viețile oamenilor.

Acestea fiind spuse, dimineața nu este cel mai bun moment pentru a verifica aspectele legate de bani.

5. Să te uiți la știri

Știm cu toții că știrile nu portretizează niciodată o imagine foarte pozitivă a lucrurilor, așa că nu ar fi o idee prea bună să îți începi ziua în această manieră.

Dacă îți place să fii la curent cu știrile, încearcă să citești doar o parte din cele mai importante știri ale zilei și lasă-le pe restul pentru cealaltă parte a zilei.

6. Să joci jocuri pe telefon

Jocurile pe telefonăți vor ocupa cu siguranță o mare parte a dimineții. Sigur, candy Crush pare foarte distractiv, dar păstrează-l pentru un moment în care nu ai 1000 de lucruri de făcut.

7. Să mănânci lucruri nesănătoase sau să renunți la micul dejun cu totul

Nu este o noutate faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate astea, mulți dintre oameni nu dau atât de multă importanță acestei mese și uneori chiar refuză să mănânce dimineața.

Asigură-te că ai timp să mănânci ceva sănătos de dimineața  și astfel vei putea să treci peste acea zi cu brio.

 

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: