Radio Simplu

7 greșeli ale limbajului tău corporal care îți vor afecta viața

Chiar dacă ești la un interviu, la o întâlnire, la o conferință, la o petrecere sau poate că este prima dată când interacționezi cu o anumită persoană, regulile comunicării spun că 58% din proporția succesului tău depinde de limbajul corporal pe care îl adopți.

 

Cu toate că nu ne dăm seama de cele mai multe ori, corpul nostru transmite în mai toate cazurile ceea ce poate că nu ne dorim să exprimăm prin intermediul cuvintelor. Este foarte important să reușim să ne controlăm acest aspect deoarece alte persoane își pot da seama de anumite sentimente pe care le avem.

 

Mai jos vei putea citi despre cele mai comune obiceiuri în ceea ce privește limbajul corporal din care nu putem beneficia, ba mai mult ne aduc dezavantaje în fața celorlalți. Află și tu și încearcă să remediezi aceste aspecte importante.

 

1. Postura incorectă

Dacă stai cu umerii aplecați în față vei transmite impresia că ești o persoană neimportantă, slabă și căreia îi lipsește încrederea în sine. dacă te apleci atunci când stai pe scaun sau dacă te lași prea tare pe spate vei semnala celorlalți că te simți prea confortabil și că ești dezinteresat în ceea ce faci.

 

2. Poziția nepotrivită a picioarelor

Poziția pe care o adoptă picioarele tale este de cele mai multe ori ghidată de subconștient și astfel, destul de dificil de controlat.

– persoanele care stau cu genunchii apropiați și labele picioarelor depărtate proiectează imaginea imaturității, nesiguranței și a lipsei de ancorare în realitate;

 

– dacă preferi poziția picior peste picior vei dovedi că ai o atitudine defensivă, distantă sau poate chiar limitată;

– dacă alegi sa stai cu labele picioarelor apropiate  și genunchii depărtați vei transmite un sentiment de dominație, importanță și aroganță care nu sunt foarte potrivite la un interviu, de exemplu;

 

– picioarele unite și drepte, îndoite de la genunchi exprimă o poziție neutră, făcându-te să pari calm și deschis;

– dacă stai cu picioarele înclinate într-o parte, probabil că ești femeie și asta te face mai atractivă și feminină.

 

3. Gesturile exagerate

Încearcă să fii atentă la mișcările mâinilor și brațelor tale. Când o persoană își mișcă mâinile frenetic ea transmite o lipsă de profesionalism și de încredere. Nu este o surpriză că atunci când îți pocnești degetele, te joci cu părul, îți muști buzele sau unghiile transmiți sentimentul de nesiguranță și de nervozitate.

 

4. Brațele încrucișate

Dacă ai brațele încrucișate, asta sugerează că ai o poziție defensivă care poate exprim faptul că fie nu ești interesat, fie nu ești impresionat. Pe de altă parte, dacă îți ții mâinile paralel cu corpul, asta dovedește că ești deschis la posibilitatea unei conversații.

 

5. Strângerea de mână slabă

O strângere de mână fermă este foarte importantă. o persoană care  dă mână cu alta într-un mod mai slab poate fi văzută ca având un deficit de autoritate și încredere. Cu toate acestea, dacă strângerea de mână este prea puternică, poți fi privit ca fiind agresiv.

 

6. Contactul vizual nepotrivit

Dacă eviți contactul vizual, se poate crede despre tine că ești nepregătit și lipsit de profesionalism în cadrul unei întâlniri de afaceri sau nesincer în timpul unei petreceri. Pe de altă parte, prea mult contact vizual poate fi considerat nepoliticos, intimidant și chiar ostil.

 

7. Poziția incorectă a mâinilor și degetelor

Dacă îți freci palmele sau dacă îți pui degetele unei mâini peste cele ale celeilalte mâini, trebuie să fii atent. Asta  poate lăsa impresia că încerci să minți o persoană sau să îți impui ideile mai degrabă decât să le prezinți.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: