Radio Simplu

7 exerciții zilnice de succes pentru femeile de peste 40 de ani – dacă vrei să ai o siluetă de invidiat, fă și tu aceste exerciții

Începutul vârstei medii este un punct critic al vieții. Potrivit lui Ken Fox, profesor de Exerciții și Știința Sănătății de la Universitatea Bristol, la jumătatea anilor ’40 când masa musculara începe să scadă, iar depozitele de grăsimi încep sa se acumuleze. Acest lucru poate duce la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral și unele forme de cancer.

 

1. Nu îți lăsa metabolismul să încetinească – fă BURPEES

Cardio intensiv stimulează metabolismul nostru care este mai mult decât necesar pentru a ne motiva după o anumită vârstă. De aceea, pentru a preveni decelerarea metabolismului, trebuie să facem acest exercițiu o dată sau de două ori pe săptămână. Începe cu un set de 3 repetări și adăugă o altă repetare de fiecare dată. Nu te stresa prea mult.

 

2. Menține-te fermă – fă GENUFLEXIUNI

Fiecare femeie dorește să aibă un posterior ferm, dar chiar și cele mai norocoase care îl au în mod natural fără nicio pregătire vor începe să-l piardă după vârsta de 40 de ani, din cauza scăderii masei musculare.

În mod corespunzător, genuflexiunile (cu un spate drept și cu genunchii chiar deasupra picioarelor) îți pot tonifica întregul corp și pot preveni vătămarea prin îmbunătățirea flexibilității.

 

3. Pentru a lupta și a preveni durerile de spate – fă PLANK

Efectuarea acestui exercițiu timp de 90 de secunde de 3 ori pe săptămână reprezintă o modalitate excelentă de a tonifia toate mușchii de bază ai organismului nostru. Ne întărește abdomenul, mușchii pectorali și pe cei care înconjoară coloana vertebrală. Întregul nostru spate se încordează și se tonifiază în acest mod.

 

4. Protejează-te împotriva artritei – lucrează cu GANTERELE

Durerea articulară cronică poate ataca adulții de toate vârstele, deci nu este niciodată prea devreme să începi să o previi și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este antrenamentul de forță.

Nu trebuie să îți petreci ore în șir ridicând greutăți mari. Dacă lucrezi cu ganterele de 1-3 kg în fiecare mână de 2-3 ori pe săptămână, vei observa rezultatele în cel mai scurt timp.

 

5. Nu lăsa sarcopenia să îți acapareze mușchii – fă ridicări Y-TO-T

Sarcopenia este o pierdere degenerativă a mușchiului scheletic asociată cu îmbătrânirea. Deci, dacă dorești să împiedici postura nepotrivită ​​și durerile de spate și umeri este foarte important să îți întărești mușchii spatelui și a umerilor.

 

6. Protejează-ți spatele – antrenează-te pe APARATUL ELIPTIC

Cardio cu impact redus este o modalitate excelentă pentru femeile de peste 40 de ani pentru a menține o inimă sănătoasă. Dar dacă vrei cu adevărat ca sănătatea inimii să fie cât mai bună, trebuie să îți exerciți până la 80% din ritmul cardiac timp de cel puțin 30 de minute, de 3 până la 4 ori pe săptămână.

Dacă 10 este la fel de greu pe cât se poate face pe o scară de la 1 la 10, atunci ar trebui să lucrați la nivelul de 8.

 

7. Activitate zilnică – MERSUL

Mersul este cel mai simplu și cel mai bun exercițiu pe care oricine îl poate face. În timp ce arde calorii, tonifică trupul și îmbunătățește starea noastră de spirit, articulațiilor noastre fragile care sunt foarte importante după o anumită vârstă.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: