Radio Simplu

7 dovezi care arată că am fost mințiți pentru mult timp

Datorită apariției internetului, minciunile pot fi răspândite acum mult mai ușor. Multe dintre ele sunt doar niște glume nevinovate, dar sunt altele care îți pot cauza probleme financiare.

Iată 10 mituri populare pe care le-am luat mult prea în serios de-a lungul timpului:

 1. Marketingul viral

Poate că ai văzut adesea niște imagini sau videoclipuri online care au niște povești secrete în spatele lor. Atunci când le găsești, este extrem de greu să îți dai seama că în spatele lor se ascunde de fapt o reclamă.

În realitate aceste lucruri nu există iar informațiile au fost create doar pentru promova un produs sau un serviciu.

2. Profilul fals

Contul de instagram al lui Louise Delage arată faptul că nici măcar nu trebuie să exiști pentru a fi faimos. La prima vedere, probabil nu vei observa nimic ciudat în pozele ei, cu excepția unui singur lucru.

Apoape mereu are în mână un pahar de alcool. Crezi că are o problemă serioasă cu alcoolul ? Nu tocmai. Nici măcar nu există în viața reală, iar profilul ei a fost creat pentru a crește gradul de conștientizare al pericolului alcolului printre tineri.

3. Persoane care arată precum celebritățile

Dacă vei găsi informații despre nunta secretă a Prințului Henry, sau dacă ai văzut o poză rară cu John Kennedy îmbrățișând-o pe Marilyn Monroe, te rog să nu crezi chiar tot. Chiar dacă aceste imagini nu au fost niciodată photoshopate, asta nu înseamnă că sunt reale.

Există mulți fotografi specializați în acest gen de poze false cu celebrități.

4. Bani câștigați pentru repostare

Uneori chiar poți câștiga niște bilete la cinema sau o trusă de machiaj, dar foarte puțin probabil bani.

În mod surprinzător, multe persoane au încredere în Bill Gates și în generozitatea lui și  cred că acesta le va  da bani pentru repostarea unor informații. Aceste poze cu el sunt editate iar mesajele pe care le are în mână nu sunt scrise de el.

5. Atenționările false

În fiecare an, utilizatorii de internet primesc diverse mesaje de atenționare. Conținutul acestora este de cele mai multe ori același, cu excepția expeditorului. În acest an de exemplu, aceștia erau Jessica și Christopher Davis. Deși atacurile heckerilor pot fi o amenințare reală, aceste atenționări nu trebuie luate în serios.

6. Like-urile pentru caritate

Ținta acestor postări sunt persoanele nu foarte bine informate și credule. Din nefericire, toate aceste like-uri și repostări nu vor aduce bani persoanelor aflate într-o situașie gravă. Ce vor face este să le crească popularitatea paginilor false. Echipa de management Facebook a primit multe atenționări cu privire la acest gen de postări și au anunțat lumea că nu trebuie să le trimită bani.

7. Moartea celebrităților

Toată lumea, incluzând celebritățile, va muri într-o zi. Cu toate astea, veștile despre moartea celebrităților nu prevestesc de multe ori o situație reală. Potrivit rețelelor de socializare, aproape toate celebritățile au murit măcar o dată. Ultima dintre victime a fost Macaulay Culkin. Dar după cum toată lumea vede, este viu și arată chiar mai bine decât înainte.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: