Radio Simplu

7 diferențe brutale între a fi îndrăgostit și a iubi pe cineva

Este greu de crezut uneori că dragostea vine în diferite forme, dar ea se poate manifesta față de copii, mame sau parteneri de viață. Dragostea este dragoste, dar putem spune că ea nu este la fel în toate situațiile din viața noastră.

 

Oamenii într-o relație deseori confundă sentimentul de a fi îndrăgostit cu cel de a iubi pe cineva, iar asta poate duce la apariția unor situații foarte complicate în care cuplul nu este la fel de fericit pe cât și-a imaginat sau pe cât ar trebui.

 

Există câteva diferențe între a fi îndrăgostit și a iubi pe cineva, iar atunci când vei citit pentru prima dată aceste diferențe, trebuie să știi că ele pot fi destul de brutale. Aruncă-ți și tu privirea peste lista de mai jos și află care sunt aceste diferențe majore.

 

1. Să te îndrăgostești nu este o opțiune

Poți să decizi să iubești pe cineva, dar să fii îndrăgostit nu este o opțiune. Ai toată puterea când vine vorba despre a iubi pe cineva și dacă lucrurile nu merg, de asemenea ai puterea să termini relația și să mergi mai departe cu viața ta.

 

2. Să fii îndrăgostit înseamnă să pui cealaltă persoană pe primul loc

Cei mai mulți oameni cred că a fi îndrăgostit înseamnă să îți dorești ceea ce este mai bun pentru persoana de lângă tine. Chiar dacă este adevărat, trebuie să și pui acea persoană pe primul loc din viața ta. Înseamnă că este posibil să îți sacrifici fericirea pentru ca acea persoană să își îndeplinească scopurile.

 

3. Să fii îndrăgostit nu poate să se încheie la comandă

Dragostea se poate încheia, dar să te oprești din a fi îndrăgostit este dificil, dacă nu chiar imposibil. Dragostea în sine se poate termina și atunci când perioada asemănătoare lunii de miere se termină, abia atunci încep adevăratele probleme.

 

4. Să fii îndrăgostit înseamnă să ai un echilibru

Să îți dorești să fii în preajma cuiva nu este un lucru foarte rău, asta însemnând că iubești acea persoană și te bucuri de compania ei. Dar atunci când ești îndrăgostit, înțelegi că ai nevoie de un echilibru și că acea persoană are nevoie de un spațiu personal.

 

5. Să fii îndrăgostit presupune numeroase emoții

Există numeroase suișuri și coborâșuri atunci când ești îndrăgostit. Dragostea poate dura un anumit timp, dar imediat ce intervine o problemă, ea poate dispărea. Totuși, când ești îndrăgostit, indiferent de ce se întâmplă, nu vei simți niciodată că sentimentul va dispărea.

 

6. Să fii îndrăgostit înseamnă cum îl faci pe cel de lângă tine să se simtă

Cei mai mulți oameni acre sunt întrebați de ce iubesc o anumită persoană răspund că asta se datorează modului în care se simt în preajma partenerului. Răspunsul este unul bun, dar asta nu înseamnă neapărat că ești îndrăgostit de acea persoană. Dragostea adevărată se manifestă când îți pasă mai mult de cum se simte partenerul tău.

 

7. Să fii îndrăgostit presupune un parteneriat

Când iubești pe cineva, îți dorești ca toată lumea să știe asta, dar acesta nu este un parteneriat, ci mai mult un titlu de proprietate. Îți dorești ca toți să știe cine este partenerul tău, așa că îl etichetezi și îl faci proprietatea ta. Când ești îndrăgostit, asta nu mai contează deoarece formați un parteneriat.

loading...

Add comment