Radio Simplu

6 trucuri de la agenții secreți pentru a putea citi o persoană

Abilitatea de a citi o persoană te poate ajuta foarte mult pentru a comunica cu acea persoană. LaRae Quy care a lucrat în cadrul FBI-ului timp de 23 de ani a spus următoarele:

„Nu trebuie să fii un detectiv de mâna întâi pentru a putea înțelege ceea ce trece prin mintea unei persoane. Există mereu anumite semnale care pot fi urmărite; tot ceea ce trebuie să știi este unde să le cauți.”

 

Probabil că și tu ți-ai imaginat cel puțin o dată cum ar fi să poți vedea ce este cu adevărat în mintea sau în sufletul unei persoane. Sigur te-ai gândit că această posibilitate este doar un scenariu de film și că este imposibil să citești astfel o persoană.

 

Ei bine, trebuie să știi că asta este posibil. Așa cum a spus și expertul, tot ceea ce trebuie să faci este să urmărești anumite semnale și gesturi corporale care îți vor dovedi tot ceea ce îți dorești să știi. Citește și tu mai jos și află cum poți exact să o faci.

 

1. Definește tiparul clasic al comportamentului persoanei respective

Există o gamă variată de comportamente fizice pe care oamenii le adoptă; de exemplu, unii se pot holba la podea în timp ce poartă o discuție, își pot încrucișa brațele, pot tuși, se pot scărpina în cap sau să se legene. Oamenii se poartă diferit în urma mai multor motive variate.

 

Definirea tiparului clasic al comportamentului unei persoane te va ajuta să înțelegi acțiunile acelei persoane; fac ei acest lucru în baza puterii obiceiului sau poate că ei sunt amăgitori, nervoși sau imaturi?

 

2. Fii atent la particularitățile distinctive

Fii atent la diferențele dintre modelul de bază al comportamentului unu individ și modul în care el vorbește și gesticulează. De exemplu, ai observat că cineva are obiceiul de a-și drege vocea de câteva ori atunci când este nervos? Se poate oară să ascundă ceva mai mult decât ceea ce lasă să se vadă inițial?

 

3. Fii atent la limbajul corpului

Un singur gest sau cuvânt nu tot timpul trădează o intenție sau gând ascuns. Dar atunci când anumite gesturi urmează unul după altul după anumit tipar, atunci ar trebui să ții cont de asta. De exemplu, dacă cineva tușește repetat, se scarpină în cap și își schimbă punctul de greutate de pe un picior pe altul.

 

4. Compară comportamentul

Dacă observi că cineva se poartă ciudat dintr-odată, acordă-i mai multă atenție. Cum interacționează acea persoană cu ceilalți din cameră? Se schimbă expresia feței? Dar poziția și limbajul corpului? Uită-te mai ales la pupilele acelei persoane.

 

Dacă ele sunt dilatate, atunci este foarte posibil ca acea persoană să te placă. Totuși, asta este adevărat doar dacă acea persoană zâmbește sincer și se uită direct la tine. Dacă ea se uită în altă parte și zâmbetul lor este unul fals, atunci ești mințit.

 

5. Uită-te în „oglindă”

Neuronii oglinzii localizați în creier reflectă starea minții noastre. De exemplu, un zâmbet activează mușchii care sunt responsabili pentru expresiile fericite ale feței. Când ne încruntăm, ne arătăm lipsa satisfacției. Când ne uităm la cineva pe care îl apreciem, mușchii feței noastre se relaxează.

 

Dacă fața acelei persoane nu ne „răspunde” în același mod, atunci ea îți transmite un mesaj: fie nu te place absolut deloc, fie nu este de acord cu ceva ce tocmai ai făcut.

 

6. Identifică vocea puternică

Cea mai puternică persoană nu este cea care stă neapărat tot timpul în capul mesei. O persoană încrezătoare în sine, ca regulă, va avea o voce puternică (să nu se confunde cu o voce zgomotoasă). Deseori, liderul unui grup este o personalitate slabă care depinde de alți oameni din spatele lui.

 

Încearcă să determini cine într-un grup de oameni are vocea cea mai puternică și șansele tale de succes vor crește exponențial.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: