Radio Simplu

6 semne comune conform cărora corpul tău se deteriorează

Cu toții ar trebui să ne îngrijim puți mai mult decât o facem deja. Ar trebui să mergem la sală mai mult, să nu mai consumăm atât de multe mâncăruri fast food, să renunțăm la dulciuri și să încercăm per total să fim mai sănătoși. Până la urmă, cum putem să ne luptăm cu moartea dacă noi obosim chiar și după ce urcăm câteva trepte?

 

Nu spun că ar trebui să devii un fanatic al fitness-ului, dar atunci când ajungi la o anumită vârstă, uns til de viață sănătos devine din ce în ce mai important. Cu siguranță nu vom regreta asta când vine vorba despre viitorul nostru apropiat, dar mai ales îndepărtat.

 

Când vine vorba despre sănătatea, uneori avem anumite simptome pe care de multe ori nu le luăm în seamă. Trecem peste aceste lucruri considerând că ele nu sunt chiar așa de importante. De cele mai multe ori, ele nu sunt atât de grave, dar uneori riscăm deoarece suferim simptome ce pot duce la niște condiții periculoase.

 

Corpurile noastre ne anunță despre starea de sănătate mai mereu, avertizările pe care le primim venind în mai mule forme. Poate este vorba de acnee, sensibilitate la lumină, dureri și multe altele. Dacă ai impresia că trupul tău îți trimite anumite semnale alarmante, atunci ar trebui să te uiți dacă și tu experimentezi lucrurile de mai jos.

 

1. Pielea uscată

Pielea devine uscată de obicei în momentul în care nu ai grijă de ea, cu toate că este necesar mereu să îi oferi îngrijire. Poți scăpa de uscăciune prin folosirea uleiului de măsline în abundență, piureului de dovleac și avocado în dieta ta.

 

2. Psoriasis

Nu vei putea să observi imediat ce acesta apare, dar psoriasis-ul poate fi legat de mai multe aspecte serioase. Dacă el apare, de obicei înseamnă că ai o nevoie serioasă de vitamina C, cantitate ce poate fi dobândită cu ajutorul grapefruit-ului, napilor și chiar ardei roșii iuți.

 

3. Unghii care se exfoliază

Dacă unghiile tale se exfoliază, atunci corpul tău îți spune că ai nevoie de vitamina B și calciu; de aceea, dacă vrei ca unghiile să fie sănătoase, trebuie să mărești cantitatea acestei vitamine. Trebuie să mănânci alimente mai sănătoase precum avocado, alune, varză furajeră și citrice.

 

4. Sângerări ale gingiilor

Sângerările la nivelul gurii pot apărea din cauza faptului că nu ai grijă de gingiile, dinții sau chiar întreaga ta gură. De asemenea, asta poate sugera o lipsă importantă de vitamina C. Napii și ardeii iuți roșii reprezintă o sursă incredibilă de vitamina C, așa că ar trebui să îi incluzi în dieta ta.

 

5. Insomnie

Insomnia apare în momentul în care nu poți să dormi pe perioade îndelungate. Acesta poate fi un semn că nu beneficiezi de anumite minerale și vitamine, precum magneziul. Pentru un aport de astfel de elemente, adaugă mai multe verdețuri cu frunze în dieta ta. Problema ar trebui să dispară cât ai zice pește.

 

6. Poftele

Ți-a fost poftă de ceva anume atât de mult încât ai început să cauți lucrul respectiv prin casă? Ei bine, atunci ai pofte. De obicei, persoanele care au poftă de ceva sărat duc lipsă de cloruri în dieta lor, lucru pe care îl poți obține cu ajutorul țelinei.

 

Încearcă să adaugi lămâi în apă și înlocuiește chips-urile și dulciurile cu legume și fructe care îți pot aduce un aport de energie, minerale, vitamine, fibre și așa mai departe.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: