Radio Simplu

6 semne că ai de-a face cu un prefacut

Știi vorba aceea: când ceva pare prea bun să fie adevărat, probabil că așa și este. Este valabil și în cazul oamenilor care sunt foarte drăguți și care par să îți vrea doar binele.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să devenim paranoici și să nu credem nimic din ceea ce pare bun în viața noastră. Este nevoie doar un pic mai multă atenție și de a ști care sunt semnele că o persoană doar se preface că este bunăvoitoare.

Iată cele mai puțin evidente semne că o persoană se pregătește să îți înfigă un cuțit în spate.

1. Are multe pretenții

Persoanele care par drăguțe dar care, în realitate, sunt manipulatoare, au foarte multe pretenții de la cei din jurul său.

Aceste persoane se cred superioare și le place să îi domine pe cei din jur și să se folosească de ei pentru a-și îndeplini propriile scopuri. Trebuie să pui piciorul în prag și să refuzi să le faci pe plac.

2. Stârnesc sentimente negative

După ce vorbești cu o persoană care chiar este drăguță, te simți pozitiv.

Dacă, în schimb, ai sentimente negative pe care nu ți le poți explica, înseamnă că intuiția ta știe mai bine cu cine ai de-a face. Ascultă-ți subconștientul și îndepărtează-te de o asemenea persoană.

3. Limbajul corpului

Persoanele manipulatoarea știu cât de important este contactul vizual, așa că vor încerca cu orice preț să te facă să te uiți cât mai mult în ochii lor, chiar dacă asta te face să te simți inconfortabil.

În plus, și limbajul corpului este important. De exemplu, un semn clar că cineva încearcă să te manipuleze este că te atinge deasupra liniei umerilor.

4. Este foarte convingător

Pentru persoanele prefăcute, persuasiunea este un joc și trebuie să îl câștige de fiecare dată. Își vor folosi toată armele să te convingă să faci ceea ce vor ei, iar farmecul lor și modul abil în care vorbește te vor prinde ca într-o vrajă. Așadar, fii foarte atent/ă la modul în care vorbește cineva.

5. Are un umor insultător

Dacă folosește umorul pentru a râde de oameni, nu este prea ok. Asta îi face să se simtă superiori și le dau sentimentul fals că ar deține controlul.

Dacă de fiecare dată când cineva spune un lucru jignitor despre altă persoană, adaugă imediat „glumeam”, să știi că nu glumește deloc.

6. Este egocentrist

De câte ori vorbești cu o asemenea persoană prefăcută, vei observa că face în așa fel încât discuția să fie despre el/ea.

Indiferent ce subiect de discuție ai aborda, va găsi o modalitate de a se pune pe sine în prim plan, mai rău decât adolescentele regine ale dramelor. Manipulează atât de bine și de ușor discuțiile, încât îți este foarte greu să apuci să spui și tu ceva.

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment

%d bloggers like this: