Radio Simplu

6 motive principale pentru care relațiile la distanță nu funcționează

Este destul de dificil să fii într-o relație la distanță. Există numeroși factori care apar în discuție când vine vorba despre funcționarea relațiilor la distanță. După cum puteai bănui, factorii principali se leagă de faptul că nu există o proximitate între parteneri.

 

Cu astea fiind spuse, trebuie totuși să amintim faptul că este importantă de asemenea și forța de atracție dintre cei doi parteneri. Acești factori care deseori se opun relațiilor la distanță pot fi manevrați astfel încât ei să permită continuarea și funcționarea unei relații la distanță.

 

Iar dacă vei ști despre acești factori care pot pune în pericol o astfel de relație te va ajuta pe viitor pentru a-i evita și pentru a face ca distanța să nu reprezinte factorul principal într-o astfel de relație.

 

Cu toate că acest articol poate avea o nuanță pesimistă în ceea ce privește relațiile la distanță, el poate fi privit ca un ghid cu sfaturi care te învață despre ce aspecte trebuie să ai în vedere și cum te poți confrunta cu ele pe parcursul unei relații problematice.

 

Relațiile la distanță sunt foarte dificil de menținut, de aceea nu este o surpriză faptul că ele de foarte multe ori nu funcționează. Este vital ca ambii parteneri să depună eforturi considerabile unul pentru celălalt și să încerce să mențină vie relația prin orice mijloc posibil ce există.

 

Care sunt motivele pentru care relațiile la distanță nu funcționează? Exisă o listă destul de clară care conține unele dintre motivele principale pentru care relațiile la distanță nu funcționează, așa că te poți concentra pe aceste aspecte pentru a putea face o posibilă relație la distanță să funcționeze pe viitor.

 

– lipsa de încredere între parteneri – deși încrederea este o trăsătură de bază în orice relație, relațiile la distanță tind să necesite și mai multă încredere; acest lucru se întâmplă din cauza faptului că partenerii nu se văd zilnic și trebuie să aibă încredere unul în altul fără a se putea verifica

 

– infidelitatea – este nevoie de mulă tărie de caracter pentru a nu fi infidel atunci când apar probleme în relația ta, indiferent cât de dificile ar fi acestea. Așa că este de prisos să mai spunem săă nu intri într-o relație la distanță dacă știi că nu te poți abține din a fi infidel.

 

– din cauza distanței apare frustrarea și astfel se ajunge la certuri – acest lucru nu este un adevăr general valabil, dacă se ajunge la frustrări, poți ajunge să le rezolvi dacă vei comunica și nu te vei certa. Certurile nu fac bine niciunui tip de relație și este indicat să încerci să le eviți pe cât posibil.

 

– nu discuți motivele din cauza  cărora apar certurile – dacă dai vina pe distanță pentru toate problemele nu este un lucru prea folositor deoarece există posibilitatea ca distanța să nu fie mereu cauza principală a disensiunilor. Distanța de multe ori maschează adevăratele motive ale certurilor.

 

– nu există o imagine de viitor care să vă includă – dacă îți poți imagina un viitor împreună cu partenerul tău te va ajuta foarte mult să treci peste perioadele de separare. Dacă nu îți poți imagina un viitor, atunci probabil că relația aceasta nu merită.

 

– nu aveți despre ce să vorbiți – da, după luni și luni de întâlnit, există momente în care cuplurile au impresia că au epuizat toate subiectele de discuție. Încercați să fiți spontani și să faceți lucruri noi în fiecare zi pentru a avea unele subiecte noi de discuție.

loading...

Add comment