Radio Simplu

6 lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când te cerți cu partenerul tău

Este foarte simplu să rănești pe cineva pe care  iubești atunci când intervine o ceartă deoarece chiar dacă se spune că acțiunile contează, și vorbele sunt destul de usturătoare și afectează persoana de lângă tine mai mult decât poate ți-ai imagina vreodată.

 

Cu toate că cearta va trece, vorbele pe care unul dintre voi le-a spus pot rămâne adânc întipărite în sufletele voastre pentru o perioadă destul de lungă de timp; de aceea, este indicat să nu te lași pradă nervilor pe care poate îi ai în acel moment și să te gândești foarte bine la cum va fi afectată persoana de lângă tine.

 

Cu siguranță că nimeni nu își dorește să își rănească partenerul în mod voit, dar asta se întâmplă de cele mai multe ori involuntar pentru că nu ne gândim de două ori înainte să spunem sau să procedăm într-un anumit fel malițios.

 

Dacă și tu vrei să știi cum să eviți toate aceste conflicte și lucruri spuse ce mai apoi afectează foarte mult relația ta, atunci trebuie să iei aminte la lista de mai jos care te va ajuta să eviți toate aceste probleme.

 

1. Nu include alți membri ai familiei în certurile voastre

Certurile dintre voi vă includ doar pe voi doi și pe nimeni altcineva. Dacă îți vei include părinții sau alți membri ai familiei în aceste discuții se poate crea un adevărat haos în toată familia. Chiar dacă relația voastră va fi din nou armonioasă, cel mai probabil, ceilalți membri a familiei își vor aminti de aceste probleme și nu vor ezita să le aducă în discuție de câte ori va fi ocazia.

 

2. Evită violența

În timp ce se ceartă, oamenii au tendința de a-și arăta cele mai urâte părți ale comportamentului lor. Uneori, pentru a-și demonstra punctul de vedere, partenerii recurg la violență. Nu permite ca tu sau partenerul tău să folosiți violența, indiferent cât de nervoși ați fi unul pe celălalt. Durerea fizică provocată de o persoană pe care o iubești va omorî toate sentimentele dintre voi.

 

3. Nu amesteca totul

dacă motivul principal al cerții voastre este un morman de vase adunate în chiuvetă, atunci despre asta ar trebui să vorbiți. Nu îi reaminti partenerului tău anumite lucruri neplăcute pe care le-a făcut el înainte deoarece poți transforma această mică dispută într-un adevărat scandal. În plus, partenerul tău poate avea o întrebare logică: mai are rost să continui relația dacă există atât de multe nemulțumiri?

 

4. Nu vorbiți niciodată de divorț

Atunci când tu spui într-o ceartă „Hai să divorțăm!”, asta poate reprezenta una dintre cele mai mari insulte. Aceste cuvinte pot răni sentimentele partenerului tău foarte tare și cu cât mai des spui asta, cu atât de repede va apărea și divorțul. Dacă vă iubiți, nu vorbiți despre asta niciodată!

 

5. Nu pleca niciodată din cameră în timpul unei cerți

Dacă vei pleca deodată din camera în care unde sunteți sau chiar din casă atunci când vă certați, asta nu va arăta decât faptul că te simți incomod în preajma partenerului tău. Trântind ușile. mergând prin întuneric și lăsând conflictul nerezolvat îi va dovedi partenerului tău ce nivel de maturitate ai. Este mai bine să discutați despre asta atunci când vă calmați.

 

6. Nu dormiți separat

Dacă veți dormi separat de partenerul tău vei dovedi doar faptul că nu ești gata să te împaci cu partenerul tău. Rutina zilnică precum și dormitul împreună va ameliora atmosfera și va rezolva rapid conflictul. Poate peste noapte vei sta cu spatele la partenerul tău, dar dimineața vă veți trezi îmbrățișați ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat între voi doi.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: