Radio Simplu

6 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe înainte să se spele în zona intimă

Chiar dacă poate este puțin ciudat să discutăm despre părțile noastre intime, trebuie să conștientizăm că este foarte important să știm cum să avem grijă de noi. În mod normal, noi oferim atenție acestor părți doar dacă simțim un miros neplăcut, o senzație ciudată sau dacă apare vreo altă problemă.

 

Cu toate aceste, ar trebui să fim foarte atente atunci când vine vorba despre spălarea și curățarea zilnică a părților noastre intime deoarece există șanse destul de mari ca noi să ne spălăm greșit vaginul, lucru ce poate duce la apariția unor probleme neplăcute.

 

Vaginul și toată zona intimă reprezintă niște organe foarte sensibile și ar trebui să le oferim mai multă atenție și grijă pentru a elimina riscul de apariție a infecțiilor sau bolilor de care ne vom chinui să scăpăm ulterior. Chiar dacă tu crezi că faci asta corect, există șanse să nu ai dreptate.

 

Așa că noi îți propunem să citești mai departe lista pe care am pregătit-o și care te va ghida și învăța în ale curățării și menținerii în siguranță a zonei tale intime.

 

1. Folosește un săpun pentru piele sensibilă

Pielea din jurul vaginului tău nu este precum cea de pe tot restul corpului tău. De fapt, ea este mult mai sensibilă decât celelalte zone. Așa că deși poate săpunul tău preferat probabil că miroase foarte bine și te parfumează cu totul, el este posibil să nu fie atât de bun pentru vaginul tău.

 

Este recomandat de către specialiști să eviți săpunurile care nu sunt parfumate și gelurile care pot deranja nivelurile pH-ului tău; de asemenea, folosirea repetată a acestor produse nepotrivite poate duce la apariția iritațiilor.

 

2. Spală-te pe lângă vagin și nu în interiorul lui

Vaginul este un organ destul de uimitor, asta mai ales în ceea ce privește faptul că el se poate curăța singur. Secrețiile naturale vaginale fac foarte bine vaginului tău deoarece ele conțin toate bacteriile de care el are nevoie pentru a se menține sănătos.

 

Așa că nu trebuie să îndepărtezi această barieră protectoare din interiorul lui! În schimb, spală-te pe lângă el, oferind atenție vulvei și lasă-ți vaginul să se ocupe de restul aspectelor.

 

3. Nu folosi un burete sau o perie

În timp ce asta este minunat pentru corpul tău deoarece îndepărtează celulele moarte de piele și astfel pielea ta devine mai fină și lucioasă, același lucru nu se poate aplica în ceea ce privește vaginul deoarece periile și bureții au suprafețe prea dure pentru o zonă atât de sensibilă.

 

Este mult mai bine să folosești propria ta mână pentru a face asta sau un material conceput special pentru asta. În acest mod, vaginul tău va fi curățat și nu va fi rănit de suprafețele abrazive.

 

4. Spală-te zilnic

Pentru a te ajuta pe tine însăți să îți menții igiena, trebuie neapărat să îți speli vaginul zilnic. Dacă îl cureți prea mult totuși, poți deranja echilibrul natural al bacteriilor ce te ajută și astfel creezi mai multe probleme.

 

Singura excepție pe care o poți face dacă îți dorești să îți speli vaginul mai mult de o dată pe zi este atunci când te afli la menstruație.

 

5. Fii blândă

Suntem mereu învățate să ne exfoliem pielea de pe față pentru a avea un ten lucios, fin și curat, dar acesta este exact lucrul opus pe care trebuie să îl faci când vine vorba despre vaginul tău.

 

Dacă folosești un exfoliant sau un gel cu granule, asta va duce la apariția iritațiilor și chiar poți avea anumite dureri, așa că în mod cert trebuie să eviți să apelezi la un astfel de proces.

 

6. Șterge-te prin tamponare

Dacă ai haine ude pe tine pentru mult timp, precum un costum de baie, asta poate duce la apariția unor infecții de nedorit. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că bacteriile naturale și nivelul pH-ului sunt afectate. Cel mai bun mod pentru a evita asta este să te asiguri că ești complet uscată după ce faci duș.

 

Totuși, precum în celelalte sfaturi, trebuie să fii foarte blândă dacă nu vrei să îți iriți această zonă sensibilă, așa că este recomandat să te ștergi cu un prosop prin tamponare și apoi să lași aerul să te usuce complet.

loading...

Add comment