Radio Simplu

6 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată atunci când ești la ciclu

Fiecare femeie trece prin acea perioadă grea a lunii în care chiar și cea mai obișnuită activitate din timpul zilei devine una destul de complicată.

Când ești la menstruație, cu siguranță și tu treci prin anumite probleme precum crampele și dereglările hormonale.

Aceste două lucruri te fac să îți fie foarte greu chiar și să te ridici din pat.

Ca rezultat al stărilor schimbătoare și al crampelor, deseori devii foarte emotivă și viața ta pare foarte agresivă față de tine, asta ducând la numeroase disensiuni între tine și cei din jur.

Acum este momentul în care observi că faci unele dintre cele mai ciudate lucruri pe care în mod normal nu le-ai face.

Cu ajutorul acestui articol vom încerca să îți prezentăm și să îți sugerăm anumite lucruri pe care ar trebui să le eviți atunci când ești la menstruație deoarece te vei simți mult mai bine dacă nu le vei face.

1. Filme emoționante

Din cauza hormonilor, femeile trec în această perioadă prin schimbări dese de stare, iar cu trecerea zilelor aceste schimbări devin din ce în ce mai frecvente.

Ele încep să simtă tristețe, iritare, anxietate și multe altele în doar câteva secunde.

În timpul acestei faze în care nu sunt stabile emoțional, este recomandat ca femeile să nu se uite la filme emoționante pentru a nu se afunda în aceste stări.

2. Epilarea

 

Conform unor cercetări, există posibilitatea ca femeile să experimenteze mai multă durere și disconfort atunci când sunt la menstruație.

Acest lucru este de asemenea normal din cauza activității intense a hormonilor și creșterii nivelurilor de estrogen.

Așa că dacă te epilezi în această perioadă va deveni o adevărată corvoadă. Este recomandat să îți programezi epilarea cu o săptămână înainte sau după menstruație.

3. Să te prefaci că nu ești la menstruație

 

Când ești la menstruație, chiar dacă te prefaci că nu se întâmplă nimic cu tine, nu este un lucru bun.

Deoarece fața noastră este oglinda a ceea ce simțim, dacă vei încerca să te porți normal atunci când sunt oameni în jurul tău, nu vei reuși cu succes să faci asta; mai rău, oamenii își vor da seama că ceva este în neregulă, așa că evită să te prefaci deoarece vei face mai mult rău decât bine.

4. Să dormi cu un absorbant zilnic sau cu un tampon

 

Poate părea tentant, însă acest lucru nu va duce decât la pătarea așternuturilor și a saltelei, iar noaptea ta va deveni un adevărat haos din cauza fluxului abundent al menstruației.

Dacă îți este greu să nu folosești absorbante zilnice sau tampoane, cea mai bună opțiune este să găsești alte alternative precum absorbantele de noapte care reușesc să te protejeze pe tine și așternuturile mult mai bine.

5. Dragostea ta pentru pantaloni albi

 

Chiar dacă mă aflu în categoria fetelor care iubesc pantalonii albi, evit să îi port în această perioadă deoarece cred că știm cu toate că aceasta nu ar fi cea mai bună idee.

Fiind o culoare atât de deschisă, petele s-ar putea vedea imediat și nu numai că am trece printr-un moment extrem de penibil, dar există și posibilitatea de a ne ruina o pereche preferată de pantaloni. Decât să îți asumi acest risc, mai bine eviți să porți o pereche de pantaloni albi pentru câteva zile.

6. Purtarea aceluiași absorbant sau tampon pe toată durata zilei

 

Atunci când suntem la serviciu, toate dintre noi vrem să rămânem doar pe scaun pentru a termina cât mai repede munca.

Multe femei tind să nu se miște din loc pentru multe ore chiar și atunci când se află la menstruație. De ce să îți compromiți igiena?

Nu este o idee prea bună. Folosirea aceluiași absorbant sau tampon pe tot parcursul zilei poate duce la infecții cu bacterii ce mai apoi produc mirosuri neplăcute și chiar iritații în acea zonă sensibilă.

Așa că asigură-te că te ridici la timp de pe scaun și că ai grijă de sănătatea ta.

 

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment