Radio Simplu

5 obiceiuri matinale la care ar trebui să renunțăm odată pentru totdeauna – sănătatea ta este în pericol din cauza lor

Obiceiurile vechi dispar cu greu, de aceea facem unele lucruri fără să ne gândim chiar la cât de dăunătoare sunt acestea – mai ales dimineața când nu avem timp de pierdut. Bei o cana de cafea în fiecare dimineața sau mănânci cereala cu lapte la micul dejun? Acestea ar putea să nu fie cele mai bune modalități de a începe dimineața.

 

1. Nu îți începi ziua cu un duș

În fiecare zi ne confruntăm cu o serie de întrebări (atât legate de muncă, cât și de altele) la care suntem obligați să răspundem pe parcursul zilei. Potrivit unui medic de la Harvard, un duș matinal ne ajută să căutăm soluții deoarece creierul este activ și este mai puțin probabil să fie distras de factori externi.

Un duș permite creierului să genereze idei noi și neobișnuite. De aceea, nu trebuie să pierzi niciodată șansa de a face un duș când te trezești.

 

2. Dușurile fierbinți

Deoarece apa caldă are un efect relaxant, să faci un duș fierbinte dimineața te va face să dorești să te întorci înapoi în pat. Făcând dușuri reci dimineața vei avea anumite avantaje: te ajută să te simți revigorat, stimulează activitatea creierului și face sistemul imunitar să funcționeze mai bine.

Apa rece, spre deosebire de apa calda, nu face ca pielea să se usuce și, potrivit oamenilor de știință, oamenii care fac regulat dușuri reci pot pierde aproximativ 4 kilograme pe an.

 

3. Îți verifici telefonul mult timp

Social media este principalul motiv pentru care atât de mulți oameni se conectează la telefoanele lor primul lucru dimineața. Modul în care petrecem ziua depinde de modul în care ne petrecem dimineața.

Acestea fiind spuse, nu mai pierde timpul pentru a verifica viața altora, să citești comentariile și opiniile acestora, ci în schimb petrece acest timp pentru altceva. Același lucru este valabil și pentru verificarea căsuței poștale electronice a companiei tale.

Este mai bine să asculți muzica preferată, să petreci timp cu oamenii pe care îi iubești sau să gătești un mic dejun gustos și sănătos.

 

4. Îți pierzi timpul alegând o ținută

Ai petrecut vreodată ore întregi dimineața, întrebându-te: „Ce ar trebui să port azi?” Există destul haos dimineața și nu ai prea mult timp, așa că nu face situația mai proastă căutând haine. Pentru a face alegerea mai ușoară, este indicat să reduci varietatea de haine pe care o ai în dulap.

 

5. Mănâncă cereale

O porție obișnuită de cereale (50 de grame) conține aproximativ 4 lingurițe de zahăr. Mult zahăr dimineața provoacă o perfuzie de insulină în sânge și atunci când efectul se dispare te simți obosit și devii leneș.

Atunci când laptele, iaurtul și fructele proaspete sunt adăugate la cereale sunt nesănătoase dimineața, deci este mai bine să stai departe de ele. Un dietetician celebru, Chelsey Amer, a declarat recent că este mai sănătos să mănânci o felie de pizza dimineața decât un castron de cereale.

Pizza conține proteine, grăsimi și carbohidrați, făcând un mic dejun echilibrat. Cu toate acestea, este important să îți amintești să nu mănânci mai mult de o felie.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: