Radio Simplu

5 obiceiuri despre care credeam în mod greșit că sunt benefice

Toți avem un set special de obiceiuri despre care credem că sunt importante pentru menținerea sănătății și a înfățișării. Și în timp ce unele dintre ele, cum ar fi spălarea fructelor înainte de a le mânca sau exercițiile fizice regulate sunt fără îndoială importante, altele prezintă semne de întrebare.

 

Mai jos vei putea găsi o listă cu câteva obiceiuri despre care cu siguranță și tu credeai că sunt benefice pentru corpul tău, însă care se dovedesc a nu fi astfel. Citește și tu mai jos despre ele și încearcă să le eviți pe cât posibil dacă îți dorești să îți menții sănătatea.

 

1. Iei tablete cu multivitamine

Consumul de multivitamine și de toate tipurile de bio-aditivi nu reduce riscul de apariție a anumitor boli și nu are niciun efect asupra memoriei sau a capacității tale de a lucra.

Un grup de oameni de știință din SUA a ajuns la această concluzie după efectuarea unei serii de teste clinice care au implicat mai mult de 450 000 de persoane.

Rezultatele altor studii arată că luarea multivitaminelor poate avea efectiv un efect negativ asupra sănătății tale.

 

2. Folosești gel anti bacterian pentru mâini care nu conține alcool

Gelurile anti-bacteriene de mâini te ajută cu adevarat să scapi de multe tipuri diferite de bacterii și alți germeni. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în cazul gelurilor care nu conțin mai puțin de 60% alcool.

Alte produse sanitare nu îndepărtează tot felul de microorganisme. Acestea nu au nici un efect, de exemplu, asupra norovirusului sau a criptosporidiei.

În plus, orice contact pe care îl ai cu pesticidele sau cu poluarea nu va fi atenuat prin utilizarea de lichide de curățare care conțin alcool. În acest caz, trebuie doar să te speli pe mâini.

 

3. Eviți glutamatul monosodic

Cercetările arată că simptomele neplăcute despre care se crede că le provoacă glutamatul monosodic la om, cum sunt greața și durerile de cap, apar numai atunci când mănânci ceva cu cel puțin 3 g de substanță în forma sa cea mai pură.

Este puțin probabil să întâlnești asta. În același timp, produsele alimentare la care se adaugă glutamatul nu sunt foarte bune pentru tine chiar și fără el.

 

4. Curățarea corpului cu o dietă detoxifiantă

Dietele detoxifiante care acum câștigă popularitate într-un ritm rapid, promit să îți scape corpul de toxine. Dar specialiștii subliniază în unanimitate că organismul se poate ocupa de el însuși.

Dacă ficatul și rinichii nu funcționează corect, acesta este un motiv pentru a vizita medicul și nu pentru a bea pur și simplu mai multe smoothie-uri sau cocktail-uri.

 

5. Refuzul folosirii cuptorului cu microunde

Utilizarea de microunde pentru încălzirea hranei poate distruge substanțele utile pe care le conține, însă același lucru se poate întâmpla și atunci când reîncălzești alimentele folosind cuptorul sau aragazul.

În unele cazuri, faptul că funcționează mai repede poate face ca un cuptor cu microunde să fie opțiunea preferată. De exemplu, reîncălzirea într-un cuptor cu microunde poate conserva mai bine substanțe precum vitamina C.

loading...

Add comment