Radio Simplu

5 lucruri pe care le faci în fiecare zi și care pot deveni periculoase

Foarte des companiile folosesc metode de marketing pentru a influența și a ne face să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie.Cu toate astea, multe dintre ele sunt periculoase pentru sănătatea noastră.

 1. Caserolele din plastic

Nu este plasticul în sine cel care ne face rău ci chimicale pe care acesta le conține. Spălarea în repetate rânduri, încălzirea și contactul cu componentele din mncare fac situația și mai rea.

Plasticul devine foarte toxic și periculos. Nu folosi caserole din plastic pentru mai mult de 5 luni și asigură-te că nu le folosești în cuptorul cu microunde.

2. Mascara

Fii atentă la ingredientele pe care le conține mascara atunci când cumperi un produs nou. Unele dintre componentele acesteia, precum parabenii, pudra de aluminiu și glicolul de propiilon pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ochilor tăi. Evită să folosești mascara prietenelor tale pentru că poate cauza formarea de bacterii și fungi.

3. Tigăile neaderente

Chimicalele folosite pentru creare suprafeței neaderente nu sunt atât de periculoase de unele singure. Cu toate astea, când temperatura ajunge la 230 de grade, suprafața tigăii extrage o anumită cantitate din substanțele volatile.

Cercetările au arătat că prezența acestor chimicale în sânge poate duce la formarea celulelor canceroase.

4. Săpunul antibacterian

Legea a stabilit nivelul de triclosan, antisepticul folosit în săpun, la 0,1 – 0,3%. Cu toate astea, pericolul există deoarece această substanșă slăbește sistemul imunitar.

Poate cauza un dezechilibru hormonal și distrofie musculară. Săpunuk antibacterian nu este decât un truc de marketing. Cercetările au arătat că orice bacterie poate fi înlăturată de pe mâini printr-o spălare cu săpun normal.

5. Folosirea toaletei

Progresul a adus cu el numeroase obiceiuri nesănătoase – incluzând statul pe toaletă incorect. Cu un unghi greșit de 90 de grade al șoldurilor, cursul natural din intestinele tale este întrerupt.

În cel mai rău caz poate duce lairitații, constipați, hemoroizi și chiar cancer de colon. O poziție normală de 45 de grade a șoldurilor este mai indicată pentru sănătatea ta.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: