Radio Simplu

5 lucruri pe care ar trebui să le faci atunci când ești la menstruație

Menstruația nu este o perioadă ușoară pentru nicio femeie, mai ales că ea apare în fiecare lună. De cele mai multe ori, noi suntem irascibile, avem pofte alimentare și să nu mai spunem și despre acele crampe îngrozitoare care nu ne lasă nici măcar să dormim.

 

Este important să știi că există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le faci în timpul menstruației deoarece ele îți pot afecta sănătatea sau îți pot agrava simptomele specifice. Trebuie să ai mai multă grijă de tine în această perioadă și să îți acorzi atenția de care ai nevoie.

 

Citește și tu lista de mai jos pe care am creat-o special pentru tine în scopul de a-ți arăta care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să el faci niciodată în timpul menstruației. Este comandat să urmezi aceste sfaturi dacă îți dorești ca menstruația ta să fie mai suportabilă.

 

1. Nu face sport

Orice femeie care este la menstruație se simte balonată și are impresia că stomacul ei va exploda în orice moment, dar din fericire asta dispare după ce menstruația se încheie. Așa că în această perioadă nu este nevoie să faci sport, asta în cazul în care nu vrei să obosești imediat și să îți pătezi hainele.

 

2. Nu mânca foarte multă ciocolată

Probabil că vei regreta foarte mult dacă vei alege să mănânci multă ciocolată în timpul menstruației deoarece asta nu te va ajuta prea mult; vei rămâne doar cu mustrările de conștiință, așa că te sfătuim să nu abuzezi de această mică plăcere a vieții și să o consumi doar în doze moderate.

 

3. Nu îți lăsa hormonii să se joace cu tine

Dacă vei începe să te cerți cu buitul tău, cu familia sau cu un coleg de muncă, asta nu va face decât ca ulterior să regreți toate lucrurile urâte pe care le-ai spus atunci. Hormonii tăi se  joacă cu tine, dar adu-ți aminte că nu ai de ce să îți dorești să pornești o ceartă din nimic cu prietena ta cea mai bună, spre exemplu.

 

Doar stai liniștită, încearcă să te relaxezi și să îți ții mintea ocupată și nu te gândi la niciun motiv prostesc pentru care ai putea să te cerți cu vreun apropiat de-al tău.

 

4. Nu mânca fast food

Dacă vei alege să mănânci fast food în acea perioadă doar pentru că ești prea obosită sau nu te simți bine pentru a găti ceva, ar trebui să știi că nu este indicat deloc să faci asta deoarece asta îți va stârni și mai multe pofte alimentare.

 

Este mai bine să bei o cană de ciocolată caldă sau să mănânci un baton energetic decât să apelezi la pizza, hamburgeri și alte alimente similare care te și vor face să fii balonată.

 

5. Nu sta deloc

Dacă stai jos și dacă mergi prea mult vei observa că vei experimenta simptomele specifice menstruației mult mai intens decât dacă nu ai face aceste activități. Este cel mai bine să stai pur și simplu întinsă în pat sau în canapea toată ziua, asta în cazul în acre se poate, evident.

 

Nu trebuie să suferi atunci când te afli la menstruație, doar învață să ai grijă de tine și de corpul tău și nu uita să îl tratezi ca pe un templu pe care să îl respecți!

loading...

Add comment

%d bloggers like this: