Radio Simplu

5 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit

Uneori trebuie pur și simplu să renunți. În societate ne este mereu spus ca niciodată să nu renunțăm, dar, ocazional, aceasta poate fi cea mai bună soluție. Experții în dezvoltare personală îi încurajează pe oameni să știe că uneori cea mai sănătoasă și înțeleaptă decizie este să recunoască lucrurile care trebuie îndepărtate din viața lor.

Aceștia au creat o listă de comportamente pentru a descoperii versiunea ta mult mai fericită și mai bună. S-ar putea să fii surprins de lucrurile care pot părea lipsite de importanță, dar care au un impact foarte important asupra gândurilor și ideilor tale.

1.Renunță la a te mai preface că trebuie să fii la fel ca în trecut

Când lucrurile devin complicate, cea mai grea luptă este adesea între ceea ce îți amintești și ceea ce simțim în prezent. Una dintre cele mai dificile decizii pe care o vei avea vreodată de făcut este de a știi când trebuie să stai și să lupți sau aceea de a-ți lua amintirile și a merge mai departe. Uneori trebuie să renunți la persoana care obișnuiai să fii și să îți amintești cum ar trebuii de fapt să fii.

2.Încetează să te mai învinovățești pentru tot ceea ce nu ești

Fiind generoasă cu tine în ceea ce privește gândurile și acțiunile tale este la fel de important ca fiind generoasă cu cei din jurul tău. Lucrează la temerile tale, vorbește în mod sincer despre furia ta. În loc să te rănești pe tine însăți doar pentru că alegi să te ascunzi de problemele tale, ajută-te să te dezvolți mai presus de ele. Asta este ce înseamnă să ai grijă de tine și de sufletul tău. Este despre a-ți confrunta problemele tale interioare care te fac să crezi că ești mult mai neimportantă decât crezi de fapt.

3.Renunță la regrete și la ce s-a întâmplat în trecut

Dacă rămâi blocată în regretele despre viața pe care crezi că ar fi trebuit să o ai, nu toate piesele se vor completa perfect precum un puzzle, de la început. Așadar, gândește-te la lucrurile care nu funcționează și fă spațiu pentru cele care chiar s-ar utea să meargă.

4.Renunță la a mai fi prins în negativitatea care te înconjoară

Să fii pozitiv în vremuri grele nu este doar optimism prostesc. Se bazează pe faptul  istoria omenirii este o istorie a succesului, a curajului, a generozității și a progresului.  Ceea ce vom trata ca fiind primordial va determina felul cum vom trăi. Dacă ne concentrăm doar pe lucrurile negative, asta va afecta munca și dezvoltarea noastră.

Dacă ne amintim doar lucrurile și locurile plăcute nouă, în care oamenii s-au purtat exemplar, iar lucrurile au evoluat bine, asta ne va da energia să ne dezvoltăm și să fim cea mai bună variantă a noastră. Dacă nu ținem cont de aceste aspecte, nu avem cum să stăm și să așteptăm un viitor grandios. Viitorul este o succesiune infinită de fragmente ale prezentului, iar faptul că trăim acum exact așa cum credem că ar trebui, în ciuda negativității din jurul nostru, este o victorie imensă.

5.Renunță la dorința de a fii unde sunt alte persoane din jurul tău

Încetează să te mai compari cu celelalte persoane din jurul tău. Nu te va face să progresezi sau îți va îmbunătăți situația, nici nu îți va aduce fericirea. Sunt doar sentimente de rușine care te blochează din a te mai dezvolta. Un drum care este potrivit pentru cineva, nu este neapărat predestinat pentru tine. Și lucrul ăsta este ok. Călătoria ta nu este corectă sau greșită, bună sau rea – este pur și simplu diferită. Viața ta nu este menită să arate exact ca altora pentru că nu ești exact ca ceilalți.

De multe ori nu o să ajungi acolo unde vrei tu, dar vei ajunge în mod precis acolo unde ai nevoie să fii.

loading...

Add comment