Radio Simplu

5 lucruri incredibile care se vor întâmpla cu lumea în care trăim înainte de anul 2050

Lumea continuă să se miște înainte cu tehnologiile avansate care apar în fiecare an. De exemplu, din 1950 până în 2000 s-au descoperit bombele nucleare și acestea au fost testate în diverse feluri și locuri. S-a ajuns pe Lună. Poate cea mai utilă descoperire este internetul care astăzi ne permite să păstrăm atât de multe informații. Dar nu se compară cu ce s-a reușit după anul 2000. Avem mașini care nu au nevoie de șofer, tehnologii regenerabile, inteligență artificială. Mai sunt mulți ani pentru acest secol, respectiv multe lucruri de inventat. Am făcut o listă cu ce se preconizează până în 2050.

1. Creier artificial
O echipă formată din specialiști din mai multe țări preconizează ca până în 2045 să-și definitiveze ideea și să scoată pe piață creierul artificial. Se preconizează că datorită acestei invenții oamenii vor trăi, chiar dacă în mod normal corpul nu va mai fi viu. Indiferent de rezultat, cert e că acestă descoperire are nevoie de mult timp și mulți bani.

2. Eradicarea sărăciei
Banca Mondială a făcut un calcul în urma căruia s-a dovedit că peste 700 de milioane de oameni trăiesc în sărăcie. De aceea și-au pus un scop ca până în 2050 maxim 3% din populația lumii să trăiască în condiții rele. E un plan îndrzneț pentru care e nevoie de foarte mult efort. Dar se poate ca acesta să funcționeze.

3. Drumuri mai sigure
Deja avem mașini inteligente care ne pun la dispoziție tot felul de informații utile. Mai curând decât ne putem imagina vom avea pe străzi doar mașini care vor ști singure ce să facă, fără să mai fie nevoie să le conducem, ca acum.

4. Explorarea spațială
Dacă ți-e teamă de toate aceste planuri poți pleca liniștit de pe Pământ. Pentru că va fi posibil să populăm alte locuri din Univers decât Terra. Vom putea sta la…hoteluri spațiale. Chinezii sunt cei care au aceste planuri. Sunt într-o competiție strânsă cu NASA. Oare cineva va reuși până la urmă?

5. Energie regenerabilă
Până în 2050 majoritatea oamenilor vor trăi în orașe iar pădurile vor cam dispărea. Și nu trebuie să ne îngrijorăm pentru oxigen. Vor fi alte surse de energie de exemplu, cea solară, geotermală, eoliană. Cercetările făcute până acum au arătat că e nevoie de o schimbare urgentă a calității aerului pe care-l respirăm.

loading...

Add comment