Radio Simplu

5 lucruri ciudate pe care oamenii le consideră foarte atrăgătoare în anumite țări

În funcție de țara în care trăiește o persoană, aceasta este văzută ca fiind frumoasă sau nu pe baza idealurilor de frumusețe specifice acelui loc. Unele persoane se remarcă în mulțime din punctul de vedere al aspectului dacă ele urmează anumite trend-uri și dacă au anumite trăsături care sunt evidențiate.

 

Cu toate acestea, așa cum se știa deja, frumusețea se află în ochiul privitorului, așa că este foarte posibil ca unele dintre trăsăturile tare caracteristice pe care le consideri a fi defecte să reprezinte de fapt calități ce sunt apreciate de unii oameni din alte țări și nu numai.

 

Fiecare stat are o cultură și obiceiuri specifice mai ales când vine vorba despre standardele alocate frumuseții; ceea ce poate fi considerat frumos într-o anumită regiune, în alta poate fi văzut ca fiind dezagreabil și chiar urât, așa că dacă și tu te subestimezi uneori, ar trebui să ții minte acest lucru.

 

Află și tu mai jos despre unele dintre cele mai ciudate lucruri care sunt considerate a fi simboluri ale frumuseții în diferitele state și culturi.

 

1. Dinții deformați, Japonia

În țările vestice, o dantură perfect dreaptă este considerată a crea un zâmbet minunat și foarte puține persoane și-ar putea imagina faptul că alți oameni cred exact opusul. În Japonia, lucrurile stau cu totul altfel: punctul maxim de atracție este așa numitul yaeba sau dinții deformați.

 

Se crede că persoanele cu astfel de dinți sunt mult mai drăguțe și atractive. De aceea, extrem de multe persoane apelează la dentiști acolo pentru a-și deforma dinții intenționat.

 

2. Crearea cicatricilor, Africa vestică, Noua Guinee

Locuitorii din Noua Guinee și din alte câteva țări din Africa încă își decorează corpurile cu numeroase modele de cicatrici artistice. Cicatricile sunt provocate de obicei bărbaților în ceremoniile de inițiere, în timp ce acelea ale femeilor sunt considerate a fi un indice al frumuseții supreme.

 

Bineînțeles, în țările dezvoltate există la fel foarte multe persoane care adoptă această practică și o consideră atractivă, deși ea presupune o mutilare a corpului.

 

3. Fețele sub formă de inimă, Coreea de Sud

În Coreea de Sud, operațiile estetice nu numai că sunt foarte răspândite, dar ele chiar sunt considerate absolut normale. În cele mai mari orașe vei putea vedea reclame peste tot care îndeamnă oamenii să se lase pe mâinile chirurgilor esteticieni pentru a-și înfrumuseța aspectul.

 

Aici, dacă ai o față în formă de inimă, atunci toată lumea te consideră extrem de atractiv. Pentru a obține asta, foarte mulți coreeni trec prin operații estetice complicate, asta presupunând sfărâmarea oaselor maxilarului în mici bucăți, eliminarea părții centrale și apoi unirea celor două părți pentru a crea o bărbie mai ascuțită.

 

4. Greutatea excesivă, Mauritania

Femeile din Mauritania nu au nicio șansă să atragă bărbații dacă ele nu au colăcei de grăsime pe stomacul lor. Pentru a se asigura că fetele obțin greutatea potrivită, părinții lor le trimit la „ferme” unde pot mânca până la 16 000 de calorii pe zi, norma pentru o persoană obișnuită fiind de 1 500.

 

Din păcate, din cauza acestei tradiții, cele mai multe dintre fetele și femeile care o respectă ajung să aibă probleme foarte serioase cu stomacul.

 

5. Pielea deschisă la culoare, China, Tailanda

În multe părți din Asia, pielea deschisă la culoare este considerată a fi cel mai înalt standard al frumuseții. dacă intri într-un magazin și îți cauți o cremă pentru față, este puțin probabil să găsești una care să nu aibă un component de albire.

 

Mulți chinezi refuză să meargă la plajă fără a purta o mască pe față deoarece ei nu își doresc să li se schimba culoarea pielii din cauza Soarelui. Mai mult, femeile din China și Tailanda consideră că cei din vest sunt nebuni deoarece merg la saloanele de bronzare.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: