Radio Simplu

3 obiceiuri ”rele” pe care le faci daca ești un om inteligent

Te-ai saturat sa fii judecat pentru că te trezești tarziu? Ai fost întotdeauna disprețuit de obiceiul tău de a înjura? Ei bine, e timpul să ne bucurăm și să ne veselim.

În timp ce trezitul târziu, dezordinea și faptul că înjuri sunt deobicei comparate cu un comportament urât, studiile științifice dovedesc a fi cu totul altceva.

Studiile sugerează acum că aceste obiceiuri “rele” sunt în mod clar legate de creșterea IQ-ului! Fiind “vinovat” pentru cele trei dintre acestea este un semn sigur că ești foarte inteligent!

Cele 3 obiceiuri ”rele”care dovedesc că sunteți foarte inteligent:

I. Trezitul târziu

Un studiu publicat în Psychology Today explică modul în care toate animalele trec practic printr-un ciclu zilnic de activitate numit “ritmul circadian” care vă ajută să aflați când să adormiți și când să vă treziți.

Oamenii au capacitatea deosebită de a suprascrie acest ritm numai dacă doresc, în mod conștient și cognitiv. Acest lucru implică faptul că oamenii pot stabili ei înșiși dacă doresc să fie bufnițe de noapte sau de dimineață.

O analiză a tinerilor americani a arătat că oamenii mai puțin inteligenți ajung să doarmă devreme și să se trezească mai devreme, în timp ceoamenii mai inteligenți erau nocturni și se trezeau târziu dimineața. Așadar, stând până târziu înseamnă că ești mai inteligent decât restul.

De asemenea, președintele Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards și Elvis Presley aveau toate obiceiul de a fi bufnițe de noapte.

II. Injurăturile

Un studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Marist din New York provoacă acest stereotip prin explicarea modului în care oamenii care au IQ-ul ridicat, injură mai des. Aceasta indică faptul că atunci când înjuri, ai vocabularul mai dezvoltat decât restul. Profanitatea exprimă emoțiile brute ale unui individ, cele pe care nu le-a filtrat. Astfel, acești indivizi revelează cu adevărat modul în care se simt și, prin urmare, sunt mai cinstiți decât cei care nu jură. Înjurătura ușurează atât stresul emoțional, cât și fizic și vă îndepărtează durerea, de aceea vă simțiți adesea mai bine după ce blestemați într-o situație nefericită. Deci, dacă înjuri, poate însemna că ești mai inteligent.

III. Ești dezordonat

Un psiholog de la Universitatea din Minnesota a descoperit că o cameră dezordonată și inteligența merg mână în mână. Dacă nu ești ocupat cu ordinea în camera ta și organizarea lucrurilor, ar putea avea motiv alte sarcini mai importante. Un mediu dezordonat dă drumul la depășirea creativității în rândul indivizilor. Deci, când țineți acel teanc de cărți pe podea și nu pe raftul cărții, este pentru că ai alte lucruri de făcut. Această dezordine îți permite să te îngrijești de cunoștințe proaspete și de fapt să gândești înafara cutiei, în timp ce mediul ordonat aderă la gândirea tradițională.

“Toată lumea se naște cu un instinct de succes și abilitatea de a face acest lucru, dar numai cei care se gândesc înafara cutiei reușesc”.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: