Radio Simplu

23 de lucruri pe care doar copiii crescuți de părinți stricți le pot înțelege

Un număr mare dintre noi, tinerii din ziua de azi, au fost crescuți sub atenția strictă a părinților, cu o mulțime de reguli menite să ne formeze un comportament decent și să ne instituie un bun simț cu care să ne facem loc în societate.

Dacă ai fost unul dintre ei, cu siguranță te vei regăsi în următoarele rânduri:

1.Erai mereu primul care pleca de la petreceri, de obicei chiar când lumea era în toiul distracției.

2. Dacă voiai să rămâi peste noapte la un prieten sau o prietenă, aveai nevoie de 37 de ore de pregătire mentală, o prezentare power point detaliată a arborelui genealogic al acestuia/acesteia și un contract semnat cu sânge în care era stabilit că nu vei bea alcool și vei fi în pat la ora 10 seara.

3. Oricând prietenii tăi făceau planuri pentru nopți târzii, știai deja că părinții tăi nu vor fi de acord și că ți-ar fi trebuit 2-3 zile lucrătoare să-i convingi să accepte.

4. Repetai în oglindă atunci când voiai să le ceri permisiunea părinților pentru a face ceva și pregăteai dinainte răspunsurile la eventualele lor întrebări, căci le știai pe de rost protestele.

5. Trebuia să aștepți mereu ca ei să fie într-o bună dispoziție pentru a-ți da permisiunea să faci ceva.

6. Uneori trebuia să recurgi la „ochii de cățeluș”, un oftat profund și replica „Eh, e în regulă, oricum știu că veți spune nu…” pentru a inspira compasiune părinților tăi, înainte de a le cere o mare favoare.

7. Obișnuiai să-i întrebi doar o dată – și numai o singură dată – dacă puteai să rămâi să dormi la prietenii tăi. Nu ai înțeles niciodată de ce prietenii tăi credeau că dacă-i mai întrebi vreodată, răspunsul se va schimba. Tu îți cunoșteai părinții mai bine.

8. Mereu trebuia să alegi între a ieși vineri seara sau sâmbătă seara, căci nu ar fi fost posibil nici într-o mie de ani ca ai tăi să te lase să ieși 2 seri la rând.

9. Experimentai panica adevărată atunci când prietenii tăi schimbau planurile de 10 ori, iar tu trebuia să le reexplici părinților de fiecare dată ce urma să faceți.

10. I-ai mințit în mod constant cu privire la ceea ce faci. Și legenda spune că încă mai ai acest obicei.

11. Niciodată nu ai blestemat și nu ai înjurat până când nu ai ajuns la facultate.

12. Niciodată nu ai avut „Marea Discuție” cu părinții tăi – probabil ți-au lăsat ei o carte pe pat despre cum se schimbă corpul tău și au crezut că-ți vei da singur seama.

13. Conversațiile de la cină erau numai despre facultate, cursuri, profesori, examene și note, niciodată despre viața ta socială sau iubiți ori iubite. Din punctul de vedere al părinților tăi, nu le-ai avut pe nici unele.

14. Nici în ziua de azi nu te îmbraci sau îți cumperi haine fără să îi întrebi pe părinții tăi ce părere au sau fără să le ceri sfatul. În cele mai multe cazuri, ei nu sunt mulțumiți de alegerile tale.

15. Să-ți pui un piercing a fost singurul lucru extrem pe care ai avut permisiunea să-l faci corpului tău.

Nici prin cap nu ți-a trecut să îți vopsești părul în nuanțe neobișnuite, să îți faci un tatuaj sau să îți faci mai multe piercing-uri. Ar fi înghețat Iadul!

16. Probabil ai avut același nume de familie ca și alte 4-5 persoane din clasa ta.

17. Mereu schimbai canalul de televiziune dacă părinții tăi intrau în cameră și personajele din film se sărutau. Sau te prefăceai că nu te uiți la televizor în aceleași circumstanțe.

18. Părinții tăi au încercat să te înscrie mereu la excursii și cursuri sponsorizate de școală.

19. Manierele însemnau totul. Primeai mereu discursul „Nu vreau să creadă lumea că ai fost crescut de sălbatici” cu aceeași atitudine cu care măicuțele se închină în biserică.

20. Ți-ai petrecut ani buni visând la acte de rebeliune și planificai răscoale împotriva regulilor impuse de părinții tăi. „Când o să cresc eu mare…”

21. Rămâneai cu gura căscată când îți auzeai prietenii că și-au petrecut nopțile la jumătatea lor acasă. Iar în gândul tău nu puteai decât să te întrebi: „De ce nu sunt și părinții mei așa?”

22. Făceai glume foarte atente în preajma părinților tăi, căci trecerea de la umor la supărare se făcea în mai puțin de 45 de secunde în cazul lor.

23. Dacă nu le răspundeai la apelul telefonic, părinții tăi asumau că fumezi cu prietenii despre care știu ei că au o influență negativă asupra ta.

Dacă ai înghițit cu noduri și ai bifat cu „Da” din cap la majoritatea dintre aceste situații – dacă nu cumva la toate – înseamnă că ești unul dintre acei copii care, în ciuda tuturor regulilor stricte impuse de părinții lor, le ești extrem de recunoscător pentru felul în care te-au crescut.

De ce? Motivele sunt simple: te numeri printre puținele persoane din ziua de azi care pun preț pe comportamentul decent în societate, care au rămas pe un drum drept și nu s-au lăsat influențați de grupurile de prieteni mai puțin obișnuite și ai o serie de calități de care ești mai mult decât mândru: independent, curajos, onest, inteligent, etc.

Pentru toate acestea, părinții tăi merită toată recunoștința ta!

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment