Radio Simplu

23 de lucruri la care nu te-ai gândit să fie adevărate

Uneori poți avea impresia că ai văzut atât de multe lucruri în viața ta, încât nimic nu mai are capacitatea să te surprindă. Avem oportunitatea de a fi la curent cu nenumărate informații de pe tot cuprinsul globului la orice oră din zi și din noapte și de aceea deseori credem că le știm pe toate.

 

Mai ales odată cu evoluția și dezvoltarea tehnologiei noi putem afla despre orice lucru care ne stârnește curiozitatea și care ne produce interes. Chiar și așa, de multe ori ajungem să fim surprinși atunci când citim despre cine știe ce lucru neașteptat.

 

Exact atunci când credem că nimic nu ne mai poate surprinde, apare ceva care ne lasă pur și simplu fără cuvinte și ne face să ne îndoim de aproape tot ceea ce știam deja. Probabil și ție ți s-a întâmplat să treci printr-un asemenea moment și cunoști foarte bine senzația ciudată care ți-o lasă.

 

Citește și tu lista de mai jos și acordă-ți ocazia de a fi mai surprins decât te-ai fi așteptat vreodată.

1. Laptele de hipopotam are culoarea roz.

2. Mierea nu expiră niciodată; nici după un an, nici după doi, niciodată.

 

3. Meduza Turritopsis Nutricula este singurul organism cunoscut de pe această planetă care este nemuritoare din punct de vedere biologic.

4. Inima balenei albastre este atât de masivă încât un om poate înota prin arterele ei.

 

5. Cu toate acestea, gâtul ei nu este mai mare decât o farfurioară de ceai.

6. Pentru fiecare persoană de pe Pământ există aproximativ 1,6 milioane de furnici; greutatea totală a tuturor acestor furnici este egală cu greutatea combinată a întregii populații din lume.

 

7. Caracatițele au câte trei inimi,

8. Inițial, Feng shui-ul reprezenta arata de a alege un loc potrivit pentru un mormânt.

 

9. Pe Saturn și Jupiter, ploaia este formată din diamante.

10. Există de 10 ori mai multe bacterii în corpul uman decât există în celule.

 

11. Probabilitatea ca paharul de apă pe care îl bei să conțină o moleculă de apă ce a trecut la un moment dat printr-un dinozaur este de aproximativ 100%.

12. Frankestein este de fapt numele creatorului și nu al monstrului.

 

13. Pisicile de mare au aproximativ 27 000 de papile gustative, acest număr fiind mai mare de 4 ori decât cel al papilelor oamenilor.

14. Un bol normal pentru peștișorii aurii obișnuiți de fapt reprezintă unul dintre cele mai proaste alegeri de mediu pentru ei.

 

15. Cititul cu o lumină slabă sau folosirea computer-ului pe întuneric nu are niciun efect negativ asupra vederii noastre.

16. Universitatea Oxford este mai veche decât Imperiul Aztec.

 

17. În Cipru, Moș Crăciun este numit Busuioc.

18. Nimeni nu a reușit vreodată să îmblânzească un elefant african.

 

19. Lipsa de somn face ca oamenii să îi perceapă pe toți cei din jur ca fiind inamici.

20. Ridurile care apar pe pielea de pe mâini (după ce faci baie spre exemplu) au un rol foarte important. Acest fenomen are loc atunci când pielea are parte de o hidratare accentuată și își dă seama că există o suprafață alunecoasă; de aceea ea își schimbă aspectul pentru a te putea apuca mai bine de lucruri.

 

21. Adâncitura dintre gura și nasul tău se numește filtrum; el este o amintire reziduală din timpul pe care l-ai petrecut în pântecele mamei tale. Cele două părți ale feței se dezvoltă individual și se întâlnesc la mijloc, creând filtrumul.

 

22. Fesele rotunde există datorită evoluției noastre. Ocupația principală a strămoșilor noștri era vânătoarea și pentru a alerga mai repede și a prinde prada, fesele s-au adaptat astfel încât să permită asta.

23. Inimile femeilor bat mai repede și inimile bărbaților sunt mai mari.

loading...

Add comment