Radio Simplu

20 de lucruri ciudate care te vor face să nu uiți niciodată de Singapore

Singapore este un oraș stat în care cele mai noi tehnologii se împacă foarte bine cu tradițiile locale ce aparțin diferiților oameni și culturi aparte. Totuși, ceea ce o persoană din Singapore consideră a fi o zi normală din viața ei, nu este același lucru cu ceea ce înțelegem noi prin asta.

 

Știm deja că fiecare țară are o cultură și obiceiuri diferite, dar asta nu ne împiedică să fim surprinși de toate lucrurile care sunt aparte față de cele pe care le cunoaștem noi și pe care le respectăm. Cu toate că putem respecta cultura altor persoane, ne este greu să înțelegem anumite aspecte și cum pot oamenii să trăiască astfel.

 

Am descoperit că acest lucru se aplică și în cazul orașului stat Singapore și de aceea am decis să împărtășim și cu tine aceste curiozități unice care sunt legate de acest loc. Ddacă îți dorești să fii surprins și șocat în același timp, doar citește lista  de mai jos și convinge-te singur!

 

1. Singapore este un tărâm al interzicerilor; orașul este umplut cu numeroase avertizări și semne atât pentru adulți, cât și pentru copii.

2. Animalele și păsările din grădinile zoologice nu cunosc aceste interziceri, așa că ele te pot lăsa fără pantofii pe care îi porți.

 

3. Este absolut interzis să hrănești porumbeii, să mergi prin casă dezbrăcat sau să cânți la vreun instrument în locurile publice.

4. Aeroportul local este un centru de divertisment; există un tobogan gigant pentru adulți și copii, iar în apropiere poți viziona un film și să ți se facă masaj pe gratis.

 

5. Există tot acolo și un parc tematic ce are unele dintre cele mai ciudate și variate subiecte.

6. 17% din populația de acolo este milionară; există tonomate prin intermediul cărora îți poți cumpăra cele mai scumpe mașini doar prin 2 click-uri.

 

7. Singapore se află printre primele 10 țări în care oamenii au cel mai înalt nivel de IQ. De aceea, mulți oameni lucrează în domenii variate în același timp.

8. Guma de mestecat nu poate fi achiziționată fără o prescripție de la doctor și poți ajunge în închisoare dacă ai țigări în bagaj fără un permis special.

 

9. Toate mâncărurile sau băuturile pe care vrei să le iei la pachet sunt oferite în pungi de plastic.

10. Cea mai dorită gustare a copiilor de acolo este sandwich-ul cu înghețată.

 

11. Fructele de mare sunt foarte scumpe acolo, dar sunt considerate o sursă sigură a longevității. Scoicile gigantice sunt considerate o delicatesă.

12. Dar doar pentru $1.50 poți mânca la cel mai ieftin restaurant din lume cu stele Michelin.

 

13. Pentru $23,000 poți lua cel mai scump bilet de avion din lume prin compania Singapore Airlines.

14. Însoțitoarele de zbor din Singapore sunt îmbrăcate în costume tradiționale, purtând doar o fustă și sutien.

 

15. Aici este paradisul arhitecților care reușesc să construiască imposibilul, de exemplu un stadion de fotbal plutitor.

16. Singapore cumpără terenuri de la țările vecine, creând noi insule și astfel mărindu-și suprafața, avansând în Asia și mai mult.

 

17. Cele mai noi clădiri au zone special construite pentru a te adăposti de bombe, piscine imense și saune finlandeze.

18. Înălțimea medie a bărbaților de acolo este de 171 de centimetri și a femeilor de 160 de centimetri.

 

19. Singapore este declarată a fi cea mai fericită țară din toată Asia.

20. Aici s-a născut o persoană cu un nume foarte neobișnuit și anume „Batman bin Suparman”.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: