Radio Simplu

17 obiecte din casa ta despre care nu te-ai fi așteptat să aibă o dată de expirare

Mereu ne amintim să verificăm termenul de valabilitate al laptelui sau al oricărui alt aliment care este predispus la o deteriorare rapidă; de asemenea știm cât de mult trebuie să folosim anumite produse cosmetice sau de uz personal pentru a ne menține sănătatea.

 

Cu toate acestea, din păcate nu ținem cont de faptul că toate obiecte din jurul nostru au și ele un termen de valabilitate și că ele expiră ca orice alt produs. Niciodată nu le verificăm termenul de garanție și asta ne poate aduce numeroase defavoruri.

 

Dacă am reușit să te punem pe gânduri, atunci citește lista de mai jos și află și tu care sunt obiectele din casa ta care au o dată de expirare. Vei fi surprins să vezi că le regăsești pe toate în locuința ta, așa că grăbește-te și verifică-le imediat!

 

1. Pernele – 2-3 ani – în timp, orice tip de pernă începe să devină adăpostul acarienilor de praf și mai mult, îți pot cauza dureri de gât sau de spate din cauza modificării formei.

2. Papucii – 6 luni – papucii sunt mediul perfect în care funcții se pot dezvolta; ei trebuie spălați frecvent pentru a evita infecțiile.

 

3. Buretele – 2 săptămâni – buretele începe să dezvolte fungi și mucegai. Este mai mult decât indicat să îl schimbi măcar o dată pe lună.

4. Prosoapele – 1-3 ani – prosoapele umede sunt mediile perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor. Chiar și spălându-le nu vei rezolva această problemă.

 

5. Periuța de dinți – 3 luni – bineînțeles, o periuță poate fi înlocuită atunci când perii se uzează; trebuie să îți iei una nouă după ce ai fost răcit deoarece te poți îmbolnăvi din nou.

6. Peria de păr – 1 an – peria de păr trebuie curățată cel puțin o dată pe săptămână și înlocuită o dată la un an.

 

7. Parfumul – 1-3 ani – parfumurile care conțin uleiuri esențiale rezistă 3 ani atunci când sunt nedesfăcute și 2 ani când sunt desfăcute.

8. Suzeta – 2-5 săptămâni – suzetele de latex trebuie să fie înlocuite indiferent de aspectul lor sau de durata de folosire. Latexul se rupe destul de ușor și rupturile pot crea un mediu pentru bacterii.

 

9. Sutienul – 1-2 ani – imediat ce sutienul tău își pierde forma, elasticitatea, devine prea mare sau prea mic, atunci aruncă-l fără nicio îndoială.

10. Adidașii de alergat – 1 an – după ce ai alergat câteva zeci de kilometri, poate chiar sute, adidașii tăi încep să își deterioreze forma și astfel să te rănească.

 

11. Condimentele – 1-3 ani – condimentele își pierd gustul și mirosul în timp. Condimentele măcinate nu ar trebui să fie ținute mai mult de 6 luni.

12. Făina – 6-12 luni – în funcție de calitatea făinii pe care ai cumpărat-o, ea poate fi bună pentru consum în intervalul acesta de timp.

 

13. Extinctor – 15 ani – dacă extinctorul tău este afectat, spre exemplu crăpături în furtun, atunci ar trebui să îl verifici la un service.

14. Prelungitoarele – 1-2 ani – fiecare prelungitor electric are propria lui capacitate; dacă o depășești, rețeaua de curent poate fi afectată.

 

15. Dezinfectantele – 3 luni – după această perioadă, dezinfectantele încep să își piardă capacitatea de protecție și sanitizare.

16. Spray-urile împotriva țânțarilor – 2 ani – după 2 ani, aceste produse nu își vor mai face efectul scontat.

 

17. Priza – da, și priza de curent are un termen de valabilitate. Prelungitoarele și prizele nu au o dată de expirare inscripționată pe ambalajul lor, dar experții recomandă să le schimbi o dată la 4-5 ani deoarece ele sunt cauzele principale ale incendiilor din interiorul casei tale.

 

Dacă prizele tale sunt fierbinți astfel încât să nu le poți atinge sau chiar ele au început să își schimbe culoarea, atunci este cazul să le înlocuiești.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: