Radio Simplu

10 trucuri utile care vor face ca menstruația ta să nu mai fie atât de neplăcută

Cu toții știm că noi, femeile trebuie să trecem prin numeroase chinuri în fiecare zi. Trebuie să fim mereu atente cu privire la înfățișarea noastră, trebuie să apelăm la numeroase trucuri de înfrumusețare și mereu trebuie să avem grijă să nu dăm greș.

 

Cu toate acestea, pe lângă micile chinuri zilnice prin care trecem, probabil că cel mai dificil este acela care are loc o dată pe lună și anume menstruația. Da, mereu avem dureri, hormonii noștri o iau razna, începem să avem pofte și stările noastre sunt contradictorii.

 

Chiar și așa, există anumite trucuri pe care le putem urma și care vor face ca această perioadă nefastă să fie mai ușoară. Citește și tu mai jos și află cum poți să fentezi toate chinurile care vin odată cu acea perioadă lunară prin care trecem toate.

 

1. Geanta fierbinte sau șoseta fierbinte

Atunci când crampele menstruale sunt mult prea puternice decât ai putea suporta, folosește o geantă fierbinte (sticlă) sau o șosetă fierbinte realizată de tine și umplută cu orez ce este pus la cuptorul cu microunde pentru câteva minute.

 

2. Cupa menstruală

Tampoanele și absorbantele sunt deja demodate. Cupa menstruală este dispozitivul pe care l-au așteptat toate femeile de-a lungul istoriei. Nu numai că este sigură deoarece este confecționată din silicon medical, dar are și o capacitate de 99% de prevenire a scurgerilor.

 

3. Lenjeria intimă pentru menstruație

Dacă tot te simți nesigură chiar și cu o cupă menstruală, atunci poți folosi o lenjerie intimă pentru menstruație. Ea poate fi purtată ca protecție pentru scurgerile tampoanelor, cât și cele ale cupelor menstruale.

 

4. Mâncărurile bogate în potasiu

Deja se știe foarte bine că alimentele bogate în potasiu sunt benefice în ameliorarea crampelor, făcând ca acele zile nefaste să fie mai suportabile; așa că nu te opri din a mânca banane și alte produse similare!

 

5. Fără gustări sărate

Gustările sărate nu vor face decât să înrăutățească umflăturile prin care trece uterul tău în această perioadă lunară. Încearcă să te rezumi pe parcursul acelor zile doar la fructe și la alimente care nu conțin atât de multă sare.

 

6. Zero cofeină

Cofeina este unul dintre cele mai puțin indicate produse pe care le poți consuma în perioada menstruației. Crampele vor fi mai accentuate și este dovedit științific faptul că ar trebui să încerci în această perioadă să consumi băuturi decafeinizate.

 

7. Aplicațiile de menstruație pentru telefon

Era digitală în care trăim cu toții ne este de folos de cele mai multe ori, asta aplicându-se și în cazul menstruației și observarea acestei perioade. Aplicațiile pentru menstruație te ajută să calculezi câte zile mai sunt sau cât durează menstruația ta.

 

8. Echipamentul pentru menstruație

Echipamentele pentru menstruație pot fi de un adevărat ajutor atunci când vine vorba despre momentul și cantitatea de cumpărături specifice. Există numeroase produse de igienă și poți să alegi în funcție de preferințele tale proprii.

 

9. Analgezicele

Atunci când nimic altceva nu mai funcționează, analgezicele sunt de un ajutor nemăsurat. Poți să te informezi pe cont propriu și să afli ce ți se potrivește în funcție de organismul tău și de modul în care el funcționează.

 

10. Fă yoga

Unele femei preferă să evite administrarea analgezicelor și să se rezume la vechea regulă care chiar funcționează: fă sport! Yoga este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba despre menstruație. Te ajută să te relaxezi și să meditezi, exact ce ți-a prescris și doctorul!

loading...

Add comment