Radio Simplu

10 semne care arată că ești mult mai inteligent decât crezi

Te îndoiești de propria ta inteligență? Iată 10 semne care îți vor dovedi că te înșeli. Vei recunoaște cel puțin două dintre aceste semne în personalitatea ta:

 1. Ai luat lecții de muzică

Numeroase studii au arătat că studierea unui instrument muzical  ajută la dezvoltarea copiilor. Unul dintre aceste studii susține că doar o lună de studiu, rezultatele unui copil de 4 până la 6 ani se vor îmbunătăți considerabil. Așadar, ai cântat cumva la vioară când erai mic?

2. Ești cel mai mare dintre frați

O cercetare recentă a sugerat că frații mai mari dintr-o familie au un IQ mai mare și mai dezvoltat comparativ cu frații lor mai mici. Acesta este motivul pentru care fratii mai mari au mai mult succes decât cei mai mici din familie.

3. Ai o figură atletică

În 2006, o investigație neobișnuită a scos la iveală o conexiune interesantă: cu cât este mai mare talia unei persoane, cu atât nivelul său cognitiv este mai scăzut. Potrivit altor cercetări, un copil de 11 ani care a primit rezultate nefavorabile, este predispus să devină obez până la vârsta de 40 de ani.

4. Ai fost alăptat la sân

Oamenii de știință din Marea  Britanie și Noua Zeelandă au studiat aproape 3,000 de copii și au aflat că aceia care au fost hrăniți la sân au primit cu 7 puncte mai mult la testul de IQ decât cei care nu au fost hrăniți astfel.

5. Îți plăcea să citești, fie și atunci când erai copil

Ai amintiri despre tine bucurându-te de citit? Șansele ca tu să fi inteligent sunt foarte mari, mai ales dacă pasiunea ta pentru cărți a început încă de când erai în scutece.

În timpul studiului a 2,000 de perechi de gemeni, s-a stabilit faptul că cei care au învățat să citească mult mai devreme în viață, au obținut rezultate mult mai bune la test.

6. Ești stângaci

Un studiu a arătat faptul că există un număr mare de stângaci, mai ales în rândul criminalilor. Experții au explicat mai târziu acest fenomen.

Pe de altă parte, cele mai noi cercetări au indicat că stângacii înclină spre o gândire divergentă (o gândire creativă care este antrenată în gândirea și rezolvarea unor probleme și sarcini). Stângacii cunt mult mai inventivi și știu cum să iasă din situațiile dificile.

7. Te îngijorezi des

Din ce în ce mai multe studii dovedesc faptul că oamenii  care se îngrijorează în legătură cu lucrurile care îi înconjoarp sunt adesea mai inteligenți. Aceștia se gândesc la posibilele consecințe ale acțiunilor lor și de aceea încearcă să se asigure că totul decurge așa cum trebuie.

8. Ești înalt

Cercetările făcute la Universitatea Princeton au arătat că cei înalți învață mai bine decât copiii scunzi, iar când ajung la maturitate ajung să câștige mai mulți bani.

9. Poți fi amuzant

Se pare că simțul umorului și inteligența sunt conectate. Într-un studiu, aproximativ 400 de studenți au fost supuși unui test de inteligență, după care au fost puși să gândească replici amuzante pentru scene de desene animate.

10. Tinzi spre perfecțiune

Oamenii inteligenți sunt de obicei perfecționiști. Nu sunt niciodată pe deplin satisfăcuți cu felul cum merg lucrurile. Dacă practică un sport, se vor antrena mai mult pentru a deveni cei mai buni jucători din oraș. Dacă sunt nefericiți cu aspectul lor, vor merge oriunde doar pentru a-și lua un nou șifonier sau noi haine. Viața lor este o muncă în progres.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: