Radio Simplu

10 metode uimitoare de care nu ai auzit până acum prin care poți folosi oțetul

Multe dintre obiectele cu care ne înconjurăm și pe care le folosim aproape zilnic au mai multe întrebuințări decât ne-am aștepta. De multe ori considerăm că anumite produse sunt create pentru un singuru scop, însă de cele mai multe ori ne înșelăm în această privință.

 

Spre exemplu, unul dintre aceste obiecte pe care le folosim aproape zilnic este oțetul; singurul în mod în care îl folosim este cel mai probabilo atunci când ne pregătim o salată sau gătim. Cu toate acestea, el poate fi folosit în multe alte moduri la cer nu ne-am fi gândit până acum.

 

Dacă și tu ești curios să afli despre ce este vorba și cum poate acest lichid să te ajute în rezolvarea mai multor probleme, atunci doar citește lista de mai jos și învață cum poate oțetul să îți ușureze viața și să te ajute în fața unor situații ce uneori par impasibil de rezolvat.

 

1. Eliminarea plăcii și a calcarului

Îți poți curăța mașina de spălat sau mașina de spălat vase cu ușurință doar cu ajutorul câtorva pahare de oțet de mere. Activează modul standard de spălare în timp ce mașina este goală. 3-4 minute mai târziu adaugă 2 pahare de oțet de mere.

 

2. Prelungirea vieții florilor proaspăt tăiate

Amestecă două lingurițe de oțet de mere, 3 lingurițe de zahăr și un litru de apă caldă pentru a obține o mixtură; ulterior, adaugă florile în ea. Acest truc va ajuta ca florile să arate și să fie proaspete pentru câteva zile în plus.

 

3. Curățarea petelor întărite

Amestecă o linguriță de detergent de vase, o linguriță de oțet alb și două pahare de apă caldă. Această mixtură te va ajuta să îndepărtezi petele vechi care s-au uscat, chiar și cele de vin și cafea. Poți folosi această mixtură și în mașina de spălat vase alături de un detergent special.

 

4. Previne parbrizul mașinii din a îngheța

Folosește oțetul de mere în apă pentru a evita ca geamurile sau parbrizul mașinii tale să înghețe pe timp de iarnă.  Spală geamurile mașinii cu o mixtură de oțet și apă într-o rație de 3:1.

 

5. Scapă de scurgerile înfundate

O mixtură de bicarbonat de sodiu, oțet și apă te poate ajuta să scapi de cele mai încăpățânate blocaje la nivelul scurgerilor. Adaugă jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi toarnă un pahar de oțet și aceeași cantitate de apă fiartă. După 20 de minune pornește robinetul.

 

6. Are efect împotriva mucegaiului

Oțetul pur te poate scăpa cu ușurință de mucegai. Pulverizează-l în zona cu probleme și freacă acea suprafață cu un burete abraziv. Lasă oțetul să se vaporizeze; el este mai sigur și are mai mult efect decât înălbitorul.

 

7. Are efect împotriva germenilor

O mixtură de oțet și apă la o rație de 1:1 va omorî toți germenii din bucătăria ta. Amestecă aceste ingrediente și toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Vei obține o mixtură anti microbi prietenoasă cu mediul  care te va ajuta să dezinfectezi bucătăria și nu numai.

 

8. Curăță capul de duș

Poți curăța capul dușului cu o mixtură de apă și oțet tot într-o rație de 1:1. Pune capul de duș într-un recipient alături de soluție și fierbe-l pentru 5-7  minute. lasă lichidul să se răcească; de asemenea, poți curăța capul de duș și doar cu oțet și un burete.

 

9. Scapă de germenii de pe hainele copiilor

Distrugerea germenilor în timpul spălării hainelor este o sarcină ușoară dacă vei folosi un pahar de oțet de mere.Adaugă-l în mașina de spălat fără să îl amesteci cu detergent. Hainele vor fi curate și mai ales sterile.

 

10. Lustruirea obiectelor de metal

O pastă realizată din bicarbonat de sodiu și oțet te poate ajuta foarte ușor să lustruiești obiectele de metal cromate. Totuși, nu folosi această mixtură pe suprafețele de marnă, granit sau marmură.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: