Radio Simplu

10 lucruri periculoase pe care le ai în bucătărie și despre care nu știai până acum

Există lucruri pe care le folosim în bucătărie în fiecare zi. Sunt foarte comune și par a nu fi deloc periculoase. Cu toate acestea, nu ne-am gândit niciodată cât de nesigure pot fi.

Iată niște informații prețioase care îți vor schimba cu siguranță obiceiurile:

 1. Caserolele din plastic pentru păstrarea mâncării

Pentru a face plasticul flexibil, unele firme adaugă niște chimicale speciale care pot cauza probleme serioase de sănătate. Suntem siguri că nu vrei ca aceste chimicale să fie în mâncarea ta sau în corpul tău.

2. Chiuveta

Dacă particulele de mâncare de pe farfurii rămân în chiuveta ta pentru ceva timp, încep să creeze un mediu propice pentru bacterii precum salmonella și multe altele. Chiuveta din bucătărie foate fi un lucru cu adevărat murdar.

3. Cuțitele

Cuțitele tale ar trebui să rămână mereu ascuțite. Dacă nu sunt suficient de ascuțite, s-ar putea să alunece atunci când vrei să tai ceva cu ele. Te poți răni la mâini sau alte părți ale corpului.

4. Bureții de vase

Majoritatea bureților de bucătărie cresc nivelul de bacteriile foarte ușor. Pentru a ucide bacteriile, poți pune buretele la cuptorul cu mirounde pentru câteva minute. Sau pune-l la mașina de spălat vase și setează un program cu apa mai caldă și care să dureze un timp mai îndelungat.

5. Prosoapele de mâini

Prosoapele de bucătărie sunt unele dintre cele mai murdare lucruri din bucătăria ta. Le atingi mereu chiar și înainte de a te spala pe mâini și apoi în timp ce gătești. Este un mijloc prin care bacteriile ajung în bucătăria ta.

6. Odorizantele de cameră

Chimicalele găsite în toate aceste spray-uri pot cauza afecțiuni grave su chiar cancer. Mia bine aerisești încăperea și duci gunoiul regulat, decât să folosești astfel de odorizante.

7. Aragazul

Nu uita niciodată să verifici dacă ai închis aragazul înainte de a merge la somn sau înainte de a părăsi casa. Pericolul unei scurgeri de gaz este mare și foarte frecvent.

8. Tigăile pentru gătit

Teflonul foarte încins emană un fum toxic așa că cel mai bine ar fi să folosiți o tigaie de modă veche care este sigură și eficientă.

9. Mașina de tocat

Mașinile de tocat sunt foarte puternice. Aveți grijă la degete deoarece există riscul să vă tăiați. Toate mașinile de tocat au un dispozitiv pentru împingerea cărnii în interior și îl puteți folosi pentru a nu vă răniți.

10. Mesele de tăiat

Folosește mereu unele diferite pentru carne și legume. Carnea crudă poate conține bacterii care cauzează boli serioase. Nu folosi niciodată unele deteriorate sau crăpate deoarece acele orificii sunt perfecte pentru înmulțirea bacteriilor.

 

loading...

Add comment