Radio Simplu

10 lucruri interesante despre corpul tău

Tindem să credem că ne cunoaștem corpul perfect. Știm cum funcționează și ce procese au loc în interiorul acestuia pe tot parcursul unei zile. Dar, de fapt, corpul uman este cu mult mai complex și misterios decât poți crede.

Iată 10 lucruri interesante despre corpul tău de care sigur nu știai până acum:

1. Corneea

Poți ghicii care este scopul principal al sângelui din corpul uman? Ei bine, scopul acestuia este să suplimenteze oxigenul din țesuturi și celule. Sngura parte a corpului uman care nu primește sânge este corneea. Atunci cum primește oare oxigen? răspunsul este prin aer.

2. Craniul

Știm cu toții că acesta ne protejează creierul. Știai însă că un craniu este format din mai multe oase? Câte? Răspunsul este 29.

3. Creierul

Se spune că unitatea centrală este creierul unui calculator. Dar despre capacitatea creierului omenesc? Ei bine, potrivit unor estimări este echivalentul a patru terabiți de pe un hard drive.

4. Inima

Inima unui om bate în medie de 72 de ori pe secundă. Dar oare cât sânge pompează în timpul vieții? Aproximativ 182 milioane de litri.

5. Embrionul

Fiecare ființă umană are o amprentă unică a degetelor. Dar oare cât timp durează de la conceperea fătului pentru a dezvolta amprentele unice? Ei bine, trei luni.

6. Sângele

Vampirii adoră sângele, mai ales Dracula. Dar oare care este cantitatea de sânge care se află în corpul omenesc? Ei bine, această cantitate depinde de greutatea corporală a fiecăruia. În medie, un bărbat are aproximativ 6,8 litri de sânge. Femeile, pe de altă parte, au aproximativ 5 litri de sânge în corpul lor.

7. Visele

Da, cu toții visăm. Cu toții trecem prin acele momente pline de viață, eneori copleșitoare iar alte ori înspăimântătoare. Visele noastre ne arată o imagine a celor mai private emoții și a celor mai adânci dorințe. tindem să uităm însă 90% dintre visele pe care le avem.

8. Dinții

Știm cu toții că un zâmbet este molipsitor dar orice zâmbet plăcut cere u lucru important. Da, ai ghicit: dinți albi și strălucitori! Știai totuși că dinții sunt singura parte a corpului care nu se vindecă de una singură?

9. Limba/ saliva

Este știut de rolul important pe care îl are limba în viața noastra de zi cu zi. SUntem de asemenea conțtienți de rolul pe care îl are saliva în digestia corectă, din momentul în care mâncarea intră în gura noastră.

Dacă saliva nu se amestecă cu mâncarea, atunci nu vei fi capabil să mănânci acea mâncare.

10. Oasele

Nu mulți știu că un nou născut are mai multe oase decât un adult. Cu un simplu calcul matematic vei vedea că la momentul nașterii, un copil prezintă aproximativ 300 de oase, în timp ce un adult are doar 206 oase.

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: