Radio Simplu

10 lucruri incredibile care sunt posibile doar în Japonia

În țara soarelui răsare, orice lucru este posibil. Este o cu totul altă lume, plină de fenomene de necrezut și tradiții ciudate.

Iată câteva povești și lucruri fascinante, foarte obișnuite pentru locuitorii Japoniei:

 1. Descrierea job-ului: împingerea oamenilor în metrou

Metroul este folosit în Japonia de foarte multe persoane, iar în timpul orelor de vârf chiar este nevoie de puțin ajutor Există oameni care se ocupă de așa ceva și anume împingerea oamenilor în metrou. Aceștia se numesc ”oshiya”.

Primii care au făcut asta au fost niște studenți care lucrau part-time.

2. Napolitana KitKat are aromă de wasabi, cartofi dulci sau ardei iute

Numele acestei napolitane în limba japoneză sună ceva de genul ”kitto katsu” sau ”cu siguranță vei câștiga”. De aceea le este dată foarte frecvent studenților în semn de ”mult noroc” înainte de examene.

Ca și cu multe alte feluri de mâncare, kit kat-ul japonez are cele mai bizare arome, de la ardei iute până la wasabi, ceai verde sau pere.

3. Tonomatele care vând aproape orice

Aceste tonomate sunt atât de cunoscute în această țară încât poți cumpăra cele mai ciudate lucruri de la ele. Lucruri precum ceapă sau o scrisoare de dragoste scrisă de mână.

4. Un spa unde poți face baie în vin sau cafea

Un loc extraordinar unde nu doar că poți înnota în piscine imense de vin, cafea sau chiar bulion, dar poți să le și bei în același timp.

5. Roboți pe post de animale de companie pentru copii

Achiziționarea unui animal de companie în Japnia este echivalentă cu achiziționarea unei mașini noi. Din această cauză, copiilor li se oferă roboți în locul acestor animale adevărate.

6. Sakura: frumosul comestibil

Sakura este floarea națională a Japoniei și în același timp o delicatesă folosită la decorarea prăjiturilor.

Felurile de mâncare decorate cu aceste petale sunt foarte populare în sezonul de primăvară, în întreaga țară.

7. Restaurantele servesc feluri de mâncare făcute din plastic

Aceasta este o altfel de profesie: specialiștii fac mâncare artificială  și care nu se distinge de cea reală. Este făcută din pudră sau din ceară pentru a fi expusă în vitrinele magazinelor.

8. Înghețata cu aromă de noodles, carne sau bere

Gusturile diferă, dar gurmanzii ar trebui să încerce neapărat înghețata în toată diversitatea ei. Nu doar faptul că există acest fel de înghețată este ciudat ci faptul că se găsește la fiecare colț de stradă.

9. O insulă populată de iepuri

În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, un număr mare de iepuri au fost aduși în insula Okunoshima din motive științifice secrete.

Programul a fost mai târziu oprit, iar iepurii au fost eliberați. Nu au pierdut deloc tiimpul iar insula este plină de această specie, atrăgând mii de turiști.

10. Pantalonii bikinii

Acest hibrid provocator este produs de fapt în Brazilia dar își găsește piața tocmai în Japonia.

loading...

Add comment