Radio Simplu

10 locuri de care lumea ar vrea să uiți pentru totdeauna

Adesea, spunem că lumea este scoica noastră. Ei bine, astăzi vom nega această opinie, întrucât există locuri în care pur și simplu nu ai voie să intri.

Aceste locuri sunt interzise deoarece se află în mâinile guvernelor și a „securității naționale”, care și-ar dori foarte mult ca voi să uitați de ele.

Însă noi nu ne putem abține să nu vă spunem despre ele, căci hei, nu le puteți vizita, dar asta nu înseamnă că nu puteți citi despre ele, nu-i așa?

1. Insula Gruinard, Scoția

Pe scurt, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Marea Britanie a decis să efectueze teste chimice periculoase pentru război, iar de atunci, insula este complet abandonată.

2. Metro 2, Moscova

Știm cu toții că sovieticii erau cei mai buni la ascunderea secretelor. Metro 2 este o linie de metrou paralelă cu renumita linie de metrou din Moscova, și a fost construită pe vremea lui Stalin.

Codul era D-6 și a fost construită pentru a evacua liderii politici în cazul unui atac nuclear.

3. Fort Knox, Kentucky

Cine cunoaște istoria acestui loc înțelege de ce guvernul dorește ca existența sa să fie uitată. Fort Knox este situat în Kentucky, în sudul Louisville, iar acolo sunt stocate cele mai mari cantități de aur american.

Conține aproximativ 2,3% din aurul total care a fost extras vreodată în istoria omenirii. În aprilie 2016, Fort Knox avea 4582 tone metrice de aur. Nu este ciudat faptul că, pornind de la poveștile occidentale, a fost o țintă principală pentru mulți hoți.

4. Insula Șerpilor, Brazilia

Ilha da Queimada Grande, cunoscută și ca Insula Șerpilor, este situată pe coasta braziliană și este locuită de … șerpi! Da, pur și simplu șerpi.

Acest loc ar putea fi un adevărat coșmar pentru toți cei care se tem de șerpi. Oamenii de știință susțin că există câte 3-5 șerpi pe fiecare metru pătrat.

5. Seiful global de semințe, Spitsbergen

Acesta este un seif în care sunt depozitate toate soiurile de semințe pentru a putea fi folosite în cazul unei crize ecologice la nivel mondial.

Seiful este situat în Spitsbergen, Norvegia, și foarte puțin oamenii au acces la acest loc. Chiar și țările care donează semințe nu au voie să meargă acolo.

6. Insula Sentinelului de Nord

Aceasta găzduiește un grup de indigeni numit: sentinelese. Acești oameni nu au luat niciodată contact cu o altă rasă umană și practic, ei nu sunt afectați de civilizație.

Datorită acestui fapt, ei nu au imunitate împotriva multor germeni care ar putea să-i ucidă, iar pentru asta, ei sunt izolați de către alți oameni pe această insulă.

7. Zona 51

Este adânc situată în teritoriul Nevada. Zona 51 este una dintre cele mai populare baze militare secrete ale Statelor Unite. A fost folosită pentru a testa armamentul și a efectua alte cercetări secrete.

8. Marele Altar Ise, Japonia

Altarul este situat în orașul Ise și a fost stabilit pentru a lăuda zeița soarelui, Amaterasu.

Este unul dintre cele mai sacre sanctuare din Japonia și ți se permite să vizitezi doar capela principală, în timp ce altarul interior este complet închis pentru public.

 

9. Biroul 39, Coreea de Nord

Într-un loc precum Coreea de Nord, totul este interzis, începând cu a conduce o mașină și sfârșind prin a-ți face coafura ta preferată.

Cu toate acestea, Biroul 39 este cel mai mare secret din țară. Acest loc este cunoscut pentru faptul că desfășoară programe nucleare și activități ilegale, cum ar fi contrafacerea dolarului, și multe altele.

10. Insula Surtsey 

Insula Surtsey a luat naștere din cauza unei erupții vulcanice în 1963, iar începând din acel moment, a atras tot mai mult curiozitatea oamenilor de știință.

În prezent, accesul este restricționat din cauza numeroaselor experimente științifice care se desfășoară acolo.

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment

%d bloggers like this: