Radio Simplu

10 fraze istețe pentru a rezolva orice conflict

Din când în când cu toții avem de-a face cu conflicte. Multe dintre ele au loc la munca, în timp ce altele ne afectează viața amoroasă. Conflictele sunt o parte normală a mediului societății, dar este mai bine dacă gestionezi această problema asa cum trebuie.

Iată o serie de sfaturi folositoare care te vor ajuta să ieși din conflicte în cel mai bun fel posibil:

1. Haide să luăm o pauză, să ne gândim, iar apoi să luăm o decizie

În loc să dați vina unul pe celălalt, pur și simplu trebuie să apăsați pe butonul ”pauză”. Luați o pauză de 5 minute pentru a vă aminti de ce a început această ceartă. Poate nu are un motiv concret iar voi doi erați într-un moment prost.

Dacă acesta este cazul, respiră adânc și cearta se va termina în mod natural.

2. Înțeleg de ce ești supărat…

Dacă partenerul tău apelează la emoții în loc să folosească argumente împotriva ta, atunci ia-i patea. Nu vă va ajuta să evitați conflictul dar va face ca discuția dintre voi să fie mai constructivă.

3. Hai să rezolvăm această problemă împreună

Adu-ți aminte că această frază poate să îți salveze relația doar dacă asculți și accepți părerea celorlalți. Arată că îți pasă de acea perosană și că ești gata să asculți motivele acesteia.

4. Ești așa de drăguță când ești nervoasă!

Un compliment, chiar și în timpul unei certe, are un efect bun. Plus că după primirea unui compliment corpul tău eliberează hormonii fericirii. Rezultatul : zâmbetul celuilalt și terminarea conflictului.

5. Ar trebui să nu ne mai certăm

O adevărată salvare atunci când vrei să pui capăt unui cer vicios de neînțelegeri. De obicei, nici unul dintre oponenți nu vrea să asculte și de aceea unul dintre voi ar trebui să spună această frază.

6. Ajută-mă să înțeleg./ te rog explică-mi ce vrei să spui.

Atunci când două persoane se ceartă, este greu să gândești limpede. Așteaptă un moment și ceie-i partenerului tău să explice care este pozția lui. Mereu este bine să știi ce așteaptă partenerul tău de la tine.

7. Ce pot face ca să schimb această situație?

Dacă ești gata pentru un compromis, această frază te poate ajuta să eviți o mare ceartă. Poate că partenerul tău vrea să faci ceva anume și astfel acesta e momentul perfect pentru a primi instructiuni.

8. A fost și mai rau de atât! O sa trecem peste asta!

dacă tu și partenerul tău ați mai avut si alte probleme în trcut, poți folosi aceasta frază. Este doar o altă ceartă care nu trebuie să vă strice relația. Folosește această frază pentru a vă aminti că sunteți o echipă grozavă și că nu există nimic din ce nu puteți face.

9. Cum pot repara asta?

De exemplu, dacă șefului tău nu îi place raportul tău, tot ceea ce trebuie să faci este să ceri noi instrucțiuni pentru a salva situația. Încearcă să obții pe cât de multe informații poți și să faci exact ceea ce trebuie să faci.

10. Da, ai dreptate…

Încearcă să fii totuși de acord cu ce crede și partenerul tău. Dacă lucrezi în vânzări de exeplu iar unul dintre clienții tăi nu este mulțumit de un produs sau serviciu, începe conversația cu acestă frază. Când oamenii își dau seama că sunt auziți, este mult mai probabil săaveți un dialog constructiv.

 

loading...

Add comment

%d bloggers like this: