Radio Simplu

10 tradiții bizare de nuntă care te vor face să privești casatoria cu alți ochi

Căsătoria ar trebui să fie o celebrare universală, însă unele ritualuri transformă această uniune într-o aventură nebună. În unele colțuri ale lumii tradițiile specifice nunții pot fi incerte, scârboase și chiar înfricoșătoare.

Peste tot în lume fiecare religie urmează alte tradiții maritale. Unele dintre ele sunt ciudate, altele romantice, iar unele sunt de-a dreptul înspăimântătoare.

Uite care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă, care te vor face să te răzgândești cu privire la căsătorie:

1.Cabana din curte

Unele triburi africane permit mirelui să se retragă într-o cabană, în timpul nunții, pentru a-și petrece timp cu mireasa, departe de ochii lumii.

2.Ficatul de pui

În anumite zone din China, oamenii au acest ritual care le cere mirilor să taie o găină pentru a-i verifica ficatul. Dacă ficatul este sănătos, cuplul poate continua nunta.

În caz contrar, aceștia trebuie să aștepte noaptea nunții până când găsesc un ficat de găină sănătos.

3.Răpirea miresei

În Kârgâzstan, o țară din Asia Centrală, o veche zicală pretinde că lacrimile vărsate în ziua nunții aduc o căsnicie fericită.

Până în anul 1991, părinții fetei erau de acord ca mireasa să fie răpită, mai ales dacă acest lucru o făcea să plângă.

4.Bombardarea mirilor

În Scoția, există această tradiție de nuntă bizară care urmărește ca mirii să fie bombardați cu gunoi, inclusiv pește, ouă putrezite, legume și noroi.

Se spune că dacă un cuplu poate rezista în fața acestei încercări, căsnicia lor va rezista în fața oricărui obstacol.

5.Căsătoria cu un copac

În India, femeile născute în combinații astrologice sunt considerate a fi blestemate. Blestemul se referă la faptul că acestea aduc moartea soțului.

Pentru a evita acest blestem, mireasa trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac, apoi arborele este tăiat pentru a rupe blestemul. Abia după acest ritual poate avea loc nunta propriu-zisă.

6.Plânsul plănuit

Tribul Tujia din China urmează o tradiție de nuntă nebună, care presupune că mireasa trebuie să plângă timp de o oră în fiecare zi.

Zece zile mai târziu i se alătură și mama, iar alte zece zile mai târziu, bunica. Până la sfârșitul lunii fiecare femeie din familie plânge alături de mireasă.

Aceasta este considerată a fi o expresie a bucuriei, mai ales că femeile trebuie să plângă în diferite tonuri.

7.Piciorul bătut al mirelui

Oamenii din Coreea urmează un ritual care presupune ca picioarele mirelui să fie bătute înainte de noaptea nunții.

Acest lucru se face pentru ca mirele să nu dezamăgească mireasa în noaptea cea mare.

8.Zidul domnișoarelor de onoare

În China, când un mire vine să își ia mireasa, acesta trebuie mai întâi să treacă de un zid agresiv al domnișoarelor de onoare.

Tinerele îi cer mirelui bani și îl supun la o mulțime de sarcini prostești, toate menite să scoată la iveală dragostea pe care acesta i-o poartă miresei.

9.Dansul banilor

În timpul nunților grecești, cuplurile dansează un dans traditional, iar invitații trebuie să lipească bani de hainele celor doi.

10.Toaleta

În Franța, exista o tradiție care spunea că un cuplu proaspăt căsătorit trebuie să bea resturile de alcool de la nunta lor. Lucrul straniu este că băutura trebuia consumată dintr-un vas de toaletă.

loading...

Redactia Radiosimplu

Add comment