Radio Simplu

Îți stă mintea în loc! 5 ghicitori complicate pe care le pot dezlega doar puține persoane

Atunci când petreci timpul cu familia și prietenii puteți să vă distrați împreună rezolvând ghicitori. Nu e nevoie să faci excese alimentare sau să bei peste măsură ca să te simți bine, ghicitorile sunt accesibile oricui. Nu trebuie nici să apelezi la subiecte plictisitoare de discuție sau la jocuri banale de societate.

Ghicitorile ne ajută să ne punem la lucru creierul și să ne dezvoltăm creativitatea și puterea de a gândi rapid și eficient. Ne obligă să dăm tot ce avem mai bun și să învățăm să colaborăm cu ceilalți. Iată 5 ghicitori geniale pe care poți să le rezvoli cu cei dragi ție când vă mai strângeți cu toții să vă relaxați împreună:

 

 

1. Citește cu atenție următoarea listă de cuvinte: O-T-T-F-F-S. După ce le-ai privit cu foarte mare atenție, ai la dispoziție 10 secunde pentru a afla modul corect în care trebuie continuat șirul. Nu trișa și respectă limita de timp. Dacă nu ți-ai dat seama care este răspunsul corect, îți dăm un exemplu în plus: S-E-N-T-E. Aceste litere sunt de fapt inițialele numerelor din limba engleză. Răspunsul corect corespune inițialelor numărului șapte, opt, nouă, zece, unsprezece. Iar la numărul unu, în engleză, corespunde răspunsul one, two, three, four, five, six.

 

2. John le spune prietenilor săi că poate să ghicească scorul unui meci din orice sport chiar înainte ca acesta să înceapă. Prietenii lui nu îl cred la început, dar după câteva încercări, își dau seama că John are dreptate de fiecare dată. Aveți zece secunde la dispoziție pentru a vă da seama cum află John răspunsul corect. Dacă nu ați ghicit, trebuie să știți că John nu are puteri supranaturale, ci scorul fiecărui meci înainte de a începe este 0-0.

 

3. Imaginează-ți că în fața ta se află un lacăt pe care trebuie să-l deschizi cu ajutorul unor piste. Trebuie să ții cont că cifrul care îl desface este format din 3 litere. O cifră din 682 este corectă și se găsește la locul potrivit. O cifră din 614 este corectă, dar se află în locul greșit. Din numărul 206 două cifre sunt corecte, dar nu se află în poziția corectă. Toate cifrele sunt greșite din numărul 738. În 380 o cifră este corectă, dar așezată în locul greșit. Ai la dispoziție 20 de secunde pentru a afla răspunsul. Este 042.

 

4. Un bărbat afirmă sus și tare că este cu 600 de ori mai în vârstă decât unii dintre membrii familiei sale. Ai 10 secunde la dispoziție pentru a afla dacă așa ceva e posibil. Acest lucru e posibil dacă o persoană are 50 de ani, iar nepotul său doar o lună.

 

5. Să presupunem că există două orașe unul lângă celălalt. În unul locuiesc oameni onești, iar în celălalt, mincinoși. Ai 10 secunde la dispoziție pentru a afla ce trebuie să-i întrebi pe locuitori ca să afli în ce oraș ești. Pune întrebarea ești străin/invitat iar mincinoșii îți vor răspunde da, iar oneștii îți vor răspunde nu.

Add comment