Radio Simplu

Interpretează o melodie consacrată, însă modul în care o face emoţionează întreaga asistenţă

Concursurile de talente scot în evidenţă voci extraordinare care aduc uneori chiar lacrimi de emoţie în colţul ochilor spectatorilor. În cel de-al patrulea sezon al concursului „The Voice”, Christopher Michael cunoscut cu numele de scenă „Chris Mann”, a susţinut reprezentaţie de excepţie.

Originar din Wichita, Kansas, Chris Mann a impresionat până la lacrimi asistenţa, dar şi juriul concursului „The Voice”, interpretând cu multă sensibilitate piesa „You Raise Me Up” cântată în original de îndrăgitul Josh Groban.

Binecunoscuta piesă a fost o alegere perfectă pentru a scoate în evidenţă vocea lui incredibilă care l-a făcut să strălucească pe scena concursului. Reprezentaţia lui remarcabilă a făcut să vibreze inimile tuturor celor prezenţi.

Chriss Mann a început interpretarea piesa cu mult calm, pentru ca mai apoi să crească în intensitate. Ajungând la potenţialul său maxim, alături de el a urcat pe scenă şi un cor care i-a susţinut interpretarea într-un spectacol de muzică şi mişcare cu totul aparte.

Într-un colţ al scenei, un interpret în limbajul mimico-gestual reda cu aceeaşi pasiune ca şi Chris mesajul sensibil al melodiei astfel încât toată lumea să poată înţelege conţinutul cântecului. Întregul spectacol a fost extraordinar şi a reuşit să o facă extrem de mândră pe cea în a cărei echipa se afla Chris, şi anume pe Christina Aguilera.

CEL MAI CITIT ARTICOL DE ASTAZI

Trei moldoveni fac furori cu piesa asta! Asculta si tu „Suna-n toata Europa”

Trei moldoveni de peste Prut fac furori cu o piesă populară în Italia. Melodia „Suna-n toată Europa” este în topul preferinţelor celor din Peninsulă.

Trupa „Trandafir”, fondată de trei moldoveni stabiliți în Italia, se bucură de un mare succes în Italia cu melodia „Sună-n toată Europa”.

Clipul a fost filmat în locurile pitorești de la Orheiul Vechi, Republica Moldova, scrie a1.ro.

„Purtăm în lume folclorul și tradițiile noastre”, se laudă formația.

Ion Oprea, Sergiu Plugaru și Vitalie Chiruta sunt cu toții muzicieni profesioniști, trecuți prin Conservatorul de la Chișinău.

Generalitati

Traditia culturii populare isi are radacinile in cultura traco-iliro-dacica si s-a diversificat de-a lungul secolelor, prin contactul cu arta si civilizatiile greco-romana si bizantina. Si in epoca moderna persista o serie de elemente de cultura populara.

Arhitectura

In arhitectura – arta sculpturii in piatra si lemn.

Olaritul

Olaritul isi are originea in ceramica vechilor culturi descoperite pe teritoriul patriei noastre, careia i s-au adaugat elemente greco-romane, bizantine si orientale, mai cu seama in ceramica emailata-peste 200 de centre in Oltenia (Horezu) si Corund (Transilvania);

Tesaturile decorative

Tesaturile decorative, in care un loc aparte il detine celebrul motiv al „arborelui vietii” (in Moldova si Maramures), apoi motivele florale si zoomorfe (in Oltenia si Muntenia);

Costumul popular

Costumul popular (mentionat pe Columna lui Traian, apoi pe monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi) impresioneaza prin tinuta (simpla si dreapta), ornamente (cusaturi, broderii, stilizari), colorit (alb, negru, rosu), compozitie si material (tesaturi din bumbac, in, canepa). Vezi Portul popular românesc.

Pictura pe lemn si sticla

Pictura pe lemn si sticla prezinta in exclusivitate teme religioase.

Muzica populara

Muzica populara (vocala, instrumentala sau vocal-instrumentala) este bine reprezentata de doina (cantec de dor si jale), bocet, cantecul de leagan, de nunta, colinde, balade; unele obiceiuri apartin genului dramatic (Paparudele, Jocul cu capra, Jocul cu ursul, Cerbul). Vezi și Muzica românească.

Dansul popular

Dansul popular, bine ritmat si alert, are doua ramuri:

– dansul ritual (Calusarii);

– dansul distractiv (hora, sarba, alunelul);

Umorul si sezatorile

Umorul, spiritul critic si moral isi gasesc intruchiparea in creatia paremiologica (bancuri); sezatorile din lungile seri de iarna, obicei specific poporului roman, au fost de-a lungul veacurilor locurile in care s-au plamadit minunatele povesti populare.