Radio Simplu

Iată 5 moduri ingenioase în care poți folosi folia de aluminiu

Există anumite cunoștințe cu privire la domeniul bucătăriei care îți pot fi extrem de utile în viața de zi cu zi. E important să cunoști modul în care se pot utiliza anumite ustensile și produse indispensabile într-o gospodărie, cum ar fi folia de aluminiu.

Folia de aluminiu se poate folosi în multe moduri creative și utile, nu doar utilizările clasice care sunt acelea de a păstra mâncarea caldă și de a înveli diferite vase cu mâncare. Iată 5 dintre cele mai neașteptate utilizări ale foliei de aluminiu care te scapă de probleme rapid și eficient:

 

1. Scapă de electricitatea statică a hainelor

Atunci când călcăm hainele ne enervăm foarte tare atunci când bucăți murdare de material se lipesc de haine și nu le putem da jos. Acest proces se datorează electricității statice. Folia de aluminiu ne scapă de aceste dureri de cap dacă formăm o minge din ea și frecăm toate hainele pe care vrem să le călcăm. Astfel, electricitatea statică va dispărea, iar bucățile de material murdar nu se vor mai lipi niciodată de haine.

 

2. Transformă bateriile AAA în AA

Majoritatea componentelor electronice au nevoie de baterii AA pentru a funcționa o perioadă lungă de timp. Dacă avem doar baterii tip AAA atunci avem o problemă. Folia de aluminiu te salvează și de această problemă. Încearcă să pui folia de aluminiu în extremitatea pozitivă a bateriilor și astfel vei reuși rapid să schimbi tipul bateriei, din AAA în AA.

 

3. Calcă cele două părți ale hainelor în același timp

Nimănui nu-i place să iasă în lume cu haine necălcate, sunt incomode și lași o impresie proastă celor din jur și mai ales, bărbaților în cazul femeilor. Soluția este să așezi o folie de aluminiu sub haine în timp ce le calci. Vei economisi timp și hainele vor avea mai puține cute pe ambele părți.

 

4. Folia de aluminiu ca înlocuitor pentru pâlnie

Atunci când trebuie să turnăm o cantitate mică de lichid printr-o gaură extrem de mică e posibil să ne apuce frustrarea, mai ales dacă nu avem o pâlnie adecvată. Soluția salvatoare este să modelezi un cilindru subțire din folia de aluminiu și să îl introduci în gaura prin care vrei să torni lichidul.

 

5. Ascute foarfeca

Dacă ești o persoană care folosește des foarfeca și are nevoie de ea la locul de muncă, atunci știi că lama foarfecii se tocește la un moment dat și nu mai poate fi folosită. Dacă vrem să tăiem părul cu ea, trebuie să repetăm tăietura până iese așa cum ne dorim. Soluția este să trecem o bucată de folie de aluminiu prin foarfecă pentru a o ascuți rapid și eficient.

Add comment