Radio Simplu

Cercetătorii ne dezvăluie 9 beneficii ale ghimbirului

Probabil că și tu ai avut ocazia să vezi cum arată sau să folosești ghimbir, dar sigur nu ai știut până acum de toate beneficiile pe care acesta le poate oferi. El are numeroase proprietăți medicale despre care s-a știut încă din cele mai vechi timpuri.

 

Ghimbirul oferă o sursă foarte bogată de vitamine, micronutrienți și uleiuri esențiale care au rolul de a întări, revigora și oferi o soluție pentru inflamațiile corpului. Calitățile acestei plante sunt numeroase și este important să știm cu toții despre ele.

 

Dacă și tu îți dorești să afli despre toate aceste proprietăți benefice, atunci trebuie să știi că te afli în locul potrivit deoarece am pregătit o listă pentru tine. Citește și tu mai jos despre toate aceste beneficii și vei vedea că îți vei dori să incluzi ghimbirul în dieta ta.

 

1. Luptă împotriva celulitei

O mixtură exfoliantă de ghimbir ajută la încălzirea pielii și la îmbunătățirea circulației. De asemenea, umflăturile vor fi eliminate și astfel riscul de apariție a celulitei va scădea. Amestecă o linguriță de ghimbir cu 0,5 litri de suc de ghimbir, iar apoi adaugă un pahar de sare de mare.

 

2. Accelerează procesele metabolismului și elimină grețurile

dacă ai probleme de digestie sau suferi de grețuri din cauze variate, atunci poți să mesteci o bucată de ghimbir sau să îți faci un ceai de ghimbir pentru a elimina toate aceste simptome neplăcute.

 

3. Întărește unghiile și le ajută să crească

Topește una, două lingurițe de unt de shea, adaugă una, două lingurițe de ulei de avocado, 3-5 picături de ulei esențial de patchouli, 3-5 picături de ulei esențial de ghimbir și 5-7 picături de ulei esențial de lămâie. Amestecă-le pe toate și pune mixtura într-un borcan; o poți folosi ca pe o mască sau împreună cu crema de mâini.

 

4. Îmbunătățește imunitatea

Datorită concentrației mari de acid ascorbic, vitamina A, B, calciu, zinc, iod, antibiotice naturale și antimicotice, ghimbirul întărește corpul și ne crește rezistența în fața diferitelor boli. Adaugă o linguriță de ghimbir în 250 de mililitri de ceai verde sau negru.

 

5. Reduce durerile

Ghimbirul ajută în procesul de inflamare și elimină durerile, inclusiv durerile musculare de după exercițiile fizice, crampele menstruale și artrita. Fă o tinctură de ghimbir și curcumă, zeama a două lămâi, o linguriță de miere și apă.

 

6. Stimulează activitatea creierului

Consumul de ghimbir ajută la încetinirea îmbătrânirii și moartea celulelor creierului și de asemenea ajută în fața bolilor neuro degenerative precum Alzheimer și Parkinson. De asemenea, ghimbirul ajută funcțiile creierului și menține memoria.

 

7. Luptă împotriva procesului de îmbătrânire

Ghimbirul conține o cantitate foarte mare de antioxidanți care ajută la reînnoirea proceselor corpului și elimină toxinele și bacteriile periculoase.

 

8. Ajută în pierderea de greutate

Ghimbirul conține numeroase elemente care ajută la arderea grăsimilor, accelerează metabolismul și reduce apetitul. Adaugă ghimbir proaspăt în primul și al doilea fel de mâncare și ghimbir răzuit în băuturile tale.

 

9. Afrodisiac

Ghimbirul este menționat în Kama Sutra și conform unor legende, el poate menține scânteia unei relații aprinsă. Ghimbirul stimulează circulația sângelui, mărește nivelurile de hormoni și intensifică sensibilitatea.

loading...

Add comment