Radio Simplu

Aceste 15 alimente au grijă de inima ta și reduc riscurile de apariție a infarctului

Inima noastră este unul dintre cele mai importante organe, dar di păcate, în mod surprinzător, noi avem cea mai puțină grijă față de ea, obosind-o zilnic din cauza stresului și a dietelor nesănătoase. Nu ne gândim că ea este organul principal care reușește să ne mențină în viață.

 

Din cauza faptului că uităm să avem grijă de ea în mod constant, alegem să consumăm alimente grase care măresc nivelurile de colesterol și mai apoi se ajunge la plăci vasculare care împiedică inima din a funcționa corespunzător; ulterior, riscurile în ceea ce privește infarctul sunt din ce în ce mai mari.

 

Mai jos vei putea afla despre 15 produse care îți vor curăța toate vasele de sânge, îți vor îmbunătăți starea și sănătatea generală și îți vor scădea riscurile de apariție a infarctului în viitor. Ca bonus, vei găsi la sfârșit o rețetă pentru o băutură specială ce îți va menține vasele de sânge sănătoase.

 

1. Peștele gras – somon, macrou, hering, eglefin și alți pești grași reduc riscurile apariției aritmiei și aterosclerozei; este indicat să îi mănânci de 2-3 ori pe săptămână.

2. Fulgi de ovăz – bogați în fibre, ei micșorează nivelurile de colesterol „rău” și ajută la îmbunătățirea digestiei.

 

3. Fructele de pădure – afinele și căpșunele sunt extrem de eficiente în scăderea tensiunii sângelui și în dilatarea vaselor de sânge.

4. Ciocolată amară (minimum 60-70% cacao) – ajută la normalizarea presiunii sângelui și luptă împotriva inflamării și producerea cheagurilor sangvine.

 

5. Alunele – ele conțin fibre de proteină care ajută inima foarte mult. De asemenea sunt bogate în vitamina E care ajută la scăderea nivelurilor colesterolului „rău”.

6. Uleiul de măsline extra virgin – doar câteva lingurițe de ulei extra virgin pe zi vor micșora cantitățile de colesterol „rău” și de zahăr din sânge.

 

7. Vinul roșu – ajută la reducerea depozitării de grăsimi în vasele de sânge și asistă detoxifierea și scăderea în greutate. El ar trebui consumat cu moderație.

8. Ceaiul verde – doar o ceașcă pe zi ajută la oprirea formării de plăci de colesterol. Mai mult, ceaiul verde îți dă un plus de energie și te ajută în lupta cu kilogramele.

 

9. Broccoli și spanac – ei conțin foarte multe vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. De asemenea, activează inima și normalizează presiunea sângelui.

10. Avocado – scade nivelurile colesterolului „rău” și ajută la curățarea arterelor. Este bogat în grăsimi folositoare corpului.

 

11. Rodiile – conțin antioxidanți, micșorează presiunea sângelui, normalizează circulația acestuia și măresc nivelurile de hemoglobină.

12. Scorțișoară – luptă împotriva bolilor de inimă și a aterosclerozei. De asemenea îmbunătățește metabolismul și te ajută să pierzi în greutate.

 

13. Pepenele – are un rol foarte important în privința sănătății vasculare. Stabilizează nivelurile de colesterol și conține antioxidanți.

14. Usturoiul – dilată vasele de sânge, micșorează presiunea lui, ușurează vasoconstricția și previne apariția plăcilor aterosclerotice.

 

15. Mere și pere – bogate în fibre care sunt benefice pentru inimă. Ele normalizează circulația sângelui și sunt ieftine și accesibile față de alte fructe.

 

Bonus: o băutură specială pentru vase de sânge sănătoase

Ingrediente:

– suc de ghimbir – 250 ml

– piure de usturoi – 250 ml

– zeamă de lămâie – 250 ml

– oțet de mere – 250 ml

– miere – 5 lingurițe

 

Amestecă toate ingredientele în afară de miere și gătește totul pentru 30 de minute la foc mediu, amestecând constant. Ia mixtura de pe foc și așteaptă să se răcească complet.

 

Adaugă mierea, amestecă și pune mixtura într-o sticlă curată. Poți păstra această băutură la frigider timp de 1-2 luni. Bea o linguriță din ea în fiecare dimineață pe stomacul gol.

 

Beneficii pentru sănătate:

Usturoiul și mierea reduc presiunea sângelui și nivelurile colesterolului; ghimbirul previne bolile de inimă; lămâia regulează bătăile inimii; oțetul elimină toxinele din corp.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: