Radio Simplu

8 mâncăruri periculoase pe care oamenii le adoră

Este de înțeles atunci când nu poți spune nu unui fel de mâncare pe care îl iubești și care nu este tocmai cel mai sănătos. Poți explica însă de ce unii oameni mănâncă lucruri cu mirosuri bizare și gusturi ciudate? Sau de ce unii mănâncă pur și simplu lucruri periculoase? Unele tradiții culinare pot fi explicate foarte greu.

Iată o listă cu 10 produse mortale care sunt mâncate în întreaga lume:

 1. Carabola

La prima vedere, carabola pare a fi inofensivă și chiar bună pentru sănătate de vreme ce conține vitamina C. Cu toate astea, oamenii care suferă de ulcer sau gastrită ar fi bine să evite consumul acesteia deoarece conține foarte mult acid oxalic. Cei sănătoși ar trebui să fie și ei atenți deoarece poate cauza probleme cu rinichii dacă este consumată în mod frecvent.

2. Feseekh

Această delicatesă egipteană este de fapt un pește fermentat. De mii de ani după ce Nilul a fost inundat, au existat o mulțime de pești morți pe malurile acestuia. Acum, feeshek a devenit o mâncare tradițională. Ministerul sănătății avertizează oamenii asupra consecințelor pe care le pot îndura dacă mănâncă acest fel de mâncare.

3. Broscoi

Un broscoi gigant este considerat o delicatesă în bucătăria Africană și cea Asiatică, iar picioarele sunt foarte populare. Gătit corect, acest fel de mâncare nu este periculos. Cu toate astea, trebuie să îți amintești că pielea și organele unei broaște sunt toxice. Au existat cazuri cu niște consecințe fatale atunci când uun broscoi a fost gătit împreună cu alte substanțe toxice.

4. Fuge

Acest tip de pește conține o cantitate mare de otravă. bucătarii trebuie să îl gătească printr-o tehnică specială și nici măcar atunci nu este sigur în proporție de 100%. În Japonia, oameni mor în fiecare an din cauza otrăvirii cu acest pește.

5. Casu marzu

Tradusă din limba Sardiniei, înseamnă”cașcaval rotund”, ceea ce și este de fapt. Viermii zburători și cndimentele extra îi dau acestui cașcaval un gust aparte. Cu toate acestea, consumul acestui fel de mâncare poate cauza reacții alergice, otrăvire și infecții.

6. Plăcinta cu carne ”aglomerată”

În unele părți din Lithuania, acest tip de plăcintă nu este deloc anormal. Este recomandat bărbaților în special pentru a le mări potența. Autoritățile Lituaniene au incercat să interzică această tradiție dar fără rezultat. Infecțiile nu îi sperie pe oameni și potrivit National Geografic, aceste plăcinte sunt încă populare.

7. Supa de sânge

Sângele de gâscu sau gâscan este foarte folosit în bucătăria vietnameză pentru prepararea unor supe. Se crede că atât cel care o prepară cât și cel care o mănâncă vor dobândi putere. Pericolul de a mânca acest fel de mâncare este evident: virusul gripei aviare și alte boli.

8. Ciupercile maro 

Acest tip de ciperci sunt foarte otrăvitoare și periculoase. Pe unii dintre oameni aspectul lor îi induce în eroare. Gătirea acestora nu reduce nivelul de toxicitate și astfel sunt foarte

loading...

Add comment

%d bloggers like this: