Radio Simplu

7 trucuri de marketing care te fac să cumperi mai mult

Cu toții trebuie să mâncăm dacă nu ne dorim să murim din cauza foametei, cu toate că din păcate există cazuri în care se întâmplă asta dar de cele mai multe ori, cei mai mulți dintre noi ajungem să cumpărăm mai multe alimente decât consumăm sau decât ne-ar trebui.

 

Mergem la magazin sau la supermarket pentru a cumpăra un produs de care avem nevoie ș ne dăm seama când ajungem la casă că de fapt coșul nostru de cumpărături este mult mai plin decât ne-am aștepta, iar acest lucru nu este unul benefic nici pentru sănătate, nici pentru buzunar.

 

Noi ne-am întrebat de ce oamenii ajung să facă asta, așa că ne-am informat și am ajuns la anumite concluzii la care nu ne-am fi gândit. Află și tu mai jos care sunt motivele pentru acre tindem să cumpărăm atât de multe produse de care nu avem nevoie.

 

1. celebrități în reclame

„Ei mănâncă asta de asemenea!”, acesta este lucrul la care ne gândim atunci când ne uităm la afișul sau banner-ul în care o vedetă sau un actor este prezent alături de un hamburger, o pungă de chips-uri sau o sticlă de Coca Cola.

 

În mod subconștient, ne dorim să adoptăm stilul de viață al acelei vedete și ajungem să cumpărăm mai multe produse decât ar trebui.

 

2. Muzica realxantă

Ai observat că de foarte multe ori în restaurante se aude muzică clasică? Cercetătorii au demonstrat faptul că asta face ca oamenii să cheltuie în medie cu 10% mai mult decât ar face-o dacă ar fi liniște.

 

Magazinele de asemenea se joacă cu emoțiile noastre prin intermediul anumitor melodii: cânți o melodie pe care ai mai auzit-p până acum și coșul tău de cumpărături începe să se umple.

 

3. Beneficiile false

Atunci când intri într-un magazin, primul lucru pe care îl vezi sunt acele promoții care îți atrag atenția prin intermediul reducerilor. Dar de obicei, aceste beneficii nu sunt deloc adevărate.

 

De exemplu, poate că există un anumit produs care are o etichetă pe care scrie „reducere” pe un anumit raft, dar același produs poate fi găsit și pe lat raft fără etichetă și care are același preț sau o diferență foarte mică.

 

4. Mâncarea sănătoasă

Un stil de viață sănătos în privința alimentației îi influențează foarte mult pe producătorii de alimente. Ei înțeleg că dacă un cumpărător crede că un anumit aliment este organic, el va cumpăra mai mult.

 

Din păcate, afirmațiile de pe etichete conform cărora un produs este organic, de cele mai multe ori sunt false. Prin asta, și prețul produselor ajunge să fie mai mare.

 

5. Bunurile în fața ochilor tăi

Specialiștii în marketing știu că pentru ca un produs să fie mai bun, el trebuie să fie poziționat într-un mod anume. Programul de înregistrare a mișcărilor ochilor este unul dintre cele mai utilizate metode prin care se observă asupra căror produse oamenii își îndreaptă atenția.

 

6. Mirosurile îmbietoare

Informațiile cu privire la miros sunt livrate direct către creier, astfel emoțiile puternice și amintirile sunt stocate și reamintite. Un astfel de truc este folosit pentru a corela imaginea unui produs cu mirosul acestuia.

 

Multe supermarket-uri folosesc cuptorul cu microunde pentru a încălzi anumite produse care să își emane mirosul peste tot.

 

7. Suplimentele dietetice cauzează dependență

Cu toții știm că zahărul cauzează dependență. Cu toate acestea, există numeroase substanțe misterioase de care poți fi dependent fără ca tu să îți dai seama.

– glutamatul monosodic – el elimină un miros specific care ne face să ne dorim și mai mult;

– substituții zahărului și îndulcitorii – ei nu au zahăr, dar sunt foarte dulci și îți stimulează apetitul constant;

– siropul de porumb bogat în fructoză – te face să vrei să mănânci mai mult și duce la depunerea grăsimilor.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: