Radio Simplu

7 produse care nu au o dată de expirare – poți să le păstrezi atât timp cât îți dorești fără să fii în pericol

Consumul de produse expirate poate fi riscant, dar există unele alimente pe care nu trebuie să le arunci vreodată și să îți faci griji din cauza lor deoarece sunt sigure dacă vrei să le mănânci chiar și după ani de zile.

 

1. Orez

Cea mai bună temperatură pentru depozitarea orezului este la 4,5 ° C sau mai mică. Este mai bine să depozitezi orez în recipiente de plastic pentru alimente sau în borcane de sticlă. După cum arată un studiu, în aceste condiții orezul poate fi depozitat până la 30 de ani și nu își va pierde aroma sau valoarea nutritivă.

De asemenea, merită menționat faptul că studiul a folosit 2 tipuri de orez – boabe prefierte și normale.

 

2. Laptele praf

Laptele praf care este prelucrat conform tuturor standardelor de sănătate corespunzătoare poate fi păstrat pentru o perioadă lungă de timp fără a-și pierde valoarea nutritivă – atâta timp cât este depozitat într-un container etanș.

 

3. Sosul de soia

Sosul de soia poate fi depozitat în condiții de siguranță timp de cel puțin 3 ani, chiar dacă sticla a fost deschisă. Perioada de valabilitate a sosului de soia într-un recipient etanș poate fi mult mai lungă, dar depinde de condițiile cum ar fi tipul de sos de soia, felul în care a fost procesat, calitatea și temperatura de depozitare.

De exemplu, sosul de soia de înaltă calitate poate fi realizat numai prin fermentație naturală, proces care durează de obicei de la câteva luni până la doi ani. Numai acest tip de sos de soia poate dura mai mult de trei ani. De aceea ar trebui să ai grijă de anumite mărci care adaugă substanțe chimice pentru a accelera procesul de fermentație.

 

4. Siropul de arțar

Potrivit Asociației Producătorilor de Sirop de Arțar din Massachusetts, o sticlă nedeschisă de sirop de arțar poate fi păstrată pe o perioadă nedeterminată. Și chiar și după ce ai deschis-o, o poți folosi mai mulți ani dacă o păstrezi la frigider.

 

5. Sarea

Sarea este de fapt un mineral, nu un produs, motiv pentru care este imposibil ca acesta să se strice. Desigur, mineralul poate absorbi rapid apa, transformându-se într-o rocă imensă de-a lungul timpului. Dar, în cele din urmă, sarea rămâne doar sare.

Cu toate acestea, amintește-ți că sarea iodată durează numai în jur de un an. În această perioadă de timp, iodul se evaporă, de obicei, iar sarea își pierde calitatea utilă, deși o poți utiliza în continuare ca sare de masă obișnuită.

 

6. Băuturile alcoolice tari

Băuturile alcoolice, cum ar fi vodca, whiskey, romul ;i coniacul nu au o data de expirare, dar este important sa le păstrezi într-un loc închis la rece în sticle etanșe.

 

7. Oțetul

Oțetul alb este un alt produs fără o dată de expirare, dar trebuie să fii sigur că îl păstrezi în condiții adecvate. Dacă dorești să păstrezi oțetul pentru o perioadă lungă de timp, cel mai bun mod de a fi depozitat este în recipientul său original, etanș într-un loc răcoros și întunecat, departe de sursele de căldură.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: