Radio Simplu

7 obiceiuri fantastic de simple care îți vor îmbunătăți calitatea vieții

Cu toții ne dorim să ducem o viață mai bună, însă de multe ori credem că este nevoie de niște eforturi fenomenale pentru a ajunge în acel punct. Considerăm că este nevoie de tratamente speciale care poate că sunt costisitoare și de aceea ne lamentăm, continuând să ducem un stil de viață nesănătos.

 

Cu toate acestea, există unele trucuri și obiceiuri pe care le putem include în viața noastră cu foarte mare ușurință. Ele nu sunt deloc complicate și mai ales ne sunt la îndemână tuturor; nu este nevoie să apelăm la lucruri prea complexe sau care ne sunt inaccesibile.

 

Pentru a obține niște schimbări pozitive în viața noastră, tot ceea ce trebuie să facem este să fim atenți la modul în care o trăim. Citește și tu mai jos despre unele obiceiuri extrem de simple pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

 

1. Începe-ți ziua cu un pahar de apă cu lămâie

Fă-ți un obicei din a bea un pahar de apă călduță cu zeamă de lămâie și un praf de piper cayenne în fiecare zi. Acest ritual îți va pune în mișcare metabolismul până să ajungi la micul dejun.

 

Zeama de lămâie conține vitamina C care îți va îmbunătăți imunitatea, în timp ce piperul cayenne îți va accelera metabolismul. Mai mult, pielea ta va arăta mult mai bine datorită acestui obicei.

 

2. Șterge-ți fața cu cuburi de gheață din apă fiartă cu mușețel

Un alt obicei folosit de dimineață este să îți ștergi fața cu cuburi de gheață realizate din fiertură de mușețel; asta te va ajuta să scapi de ridurile de expresie.

 

În plus, pielea ta va fi stimulată pe parcursul acestui proces. Imediat după procedură, în loc să ai un edem de dimineață, vei obține o roșeață în obraji alături de o piele foarte catifelată.

 

3. Ia cu tine gustări ușoare

Mâncărurile dăunătoare sunt cel mai mare inamic al unui stil de viață sănătos. Să nu mănânci acele batoane de ciocolată și fursecuri nu pare chiar atât de greu; totuși, statisticile arată un lucru diferit.

 

Pentru a reduce dorința de a consuma alimente nesănătoase între mesele principale, obișnuiește-te să ai la tine niște mici gustări sănătoase; ele pot fi iaurturi, cereale sau fructe. Rezultatele vor fi vizibile într-o lună.

 

4. Folosește ață dentară

Starea dinților tăi depinde exclusiv de sănătatea corpului tău. Cercetătorii au reușit să dovedească faptul că există o conexiune între dinți și bolile cardiovasculare. De aceea, atunci când ai grijă de cavitatea ta bucală, trebuie să folosești și ață dentară.

 

Ea te va ajuta să să cureți spațiile libere dintre dinții tăi și va elimina toate micile bucăți de mâncare care au rămas acolo, în același timp scăpându-te și de placa bacteriană din locurile greu accesibile.

 

5. Mănâncă un măr după fiecare masă

Este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă; totuși, nu este posibil să faci asta mereu. Cu toate acestea, există o altă soluție foarte rapidă și gustoasă: după fiecare masă, mănâncă un măr.

 

Astfel, gura ta va fi curățată de orice fragmente de mâncare rămase printre dinți, circulația sângelui din gingii va fi îmbunătățită și aciditatea gurii va ajunge la niveluri normale.

 

6. Fă dușuri contrastante în fiecare zi

Doar câteva minute din această procedură utilă îți vor aduce beneficii incredibile în ceea ce privește sănătatea ta. Dușurile contrastante întăresc sistemul nervos și vasele de sânge. Mai mult, un duș contrastant este unealta principală în prevenția și tratamentelor venelor varicoase.

 

7. Condiția plămânilor

– pentru niște plămâni sănătoși, mestecă 3-5 frunze de mentă zilnic;

– pentru a trata congestia, adaugă câteva picături de ulei de mentă într-un vas cu apă fierbinte și inhalează aburul;

 

– include ghimbirul proaspăt în alimentele gătite de tine;

– adaugă în mesele tale zilnice usturoi, șofran, grapefruit, rodii, mere și fructe de pădure închise la culoare.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: