Radio Simplu

7 lucruri despre cafea de care sigur nu știai

În fiecare zi Beeetoven și-a facut câte o cafea din cîte 60 de boabe. Voltaire bea câte 50 de cești de cafea pe zi și a trăit până la vârsta de 83 de ani. Așadar, adicția la cafea nu este atât de rea la urma urmei.

Iată 7 motive pentru care poate ai vrea să bei o ceașcăde cafea chiar acum:

1 Îmbunătățește performanța creierului

Nu mai este nici un secret că aceasta mărește atenția și concentrarea, dar nu este totul. Cafeaua îndulcită te poate transforma într-un mic geniu pentru un moment deoarece combinația între cofeină și glucoză, activează anumite sectoare ale creierului.

Cu toate astea, nu bea niciodată cafea pe stomacul gol deoarece efectul va fi unul invers.

2. Mărește presiunea sângelui

O ceașcă mică de cafea poate să facă față unui episod hipotensiv, atunci când presiunea sângelui este prea scăzută. Dar  nu este recomandată persoanelor care prezintă semne de tachicardia și au o rată crescută a pulsului în repaus după ce au băut cafea.

Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea , de vreme ce corpul se obișnuiește cu ea și încetează să mai reacționeze prin creșterea presiunii sângelui după o vreme.

3. Întărește sistemul imunitar

Potrivit oamenilor de știință din anumite țări, cafeaua reduce riscul de moarte prematură. Cu cât mai multe cești de cafea bei, cu atât este mai mic riscul. Asta este pentru că aceasta face ca sistemul imunitar să fie mai puternicși maisănătos.

Iți îmbunătățește starea ficatului, a inimii și a sistemului digestiv.

4. Leac pentru durerile de cap

Cofeina din cafeaua naturală poate face să dispară durerile de cap și migrenele. Este totuși incomparabilă cu pastilele. Efectul este mult mai vizibil deoaece pastilele conțin chiar ele cofeină în compoziția lor. Asta mărește eficiența celorlalți compuși cu aproape 40%.

5. Cafeaua reduce stresul și depresia

Cafeaua acționează bine pe post de anti-stress datorită eliberării de dopamină și serotonină care induc o stare de bine. O ceașcă, sau chiar mirosul de cafea, te pot calma în mod considerabil.

Cafeina este cel mai comun stimulent al sistemului nervos central, iar stimularea constantă a acestuia este ceea ce ține depresia la distanță.

6. Îmbunătățește memoria

Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu doar că îți îmbunătățesc starea de spirit și productivitatea dar îmbunătățesc și memoria.

Desigur, asta funcționează doar cu memoria pe termen scurt, iar abia după o oră intră în memoria pe termen lung, din anumite circumstanțe.

7. Scade greutatea corporală

În sfârșit, visul tău de a slăbi poate deveni realitate. Cafeaua poate face acest lucur și te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus. Când nivelul leptinei scade, corpul tău începe să mențină grăsimea și te îngrași.

Cafeaua crește nivelul hormonal din corpul tău și de aceea este mult mai ușor să pierzi kilogramele în plus.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: