Radio Simplu

26 de lucruri șocante despre mâncare care te vor lăsa fără cuvinte

Mulțumită tehnologiei moderne și a dezvoltării celor mai neînchipuite invenții, putem beneficia în ziua de azi de unele dintre cele mai exotice mâncăruri pe care ni le-am putea imagina. Este foarte greu de crezut și de imaginat cum au reușit atât de multe creații uimitoare să evolueze și să ajungă în punctul în care au ajuns iar.

 

Oscar Wilde, Socrates, Plutarch, Francois Rabelais și Anton Chekhov sunt doar câteva personalități care au scris despre mâncare și despre subiecte afiliate mâncării. Interesul pentru alimentație și mâncare s-a dezvoltat încă din cele mai vechi timpuri și există numeroase lucruri despre alimentație pe care nici noi nu le cunoaștem încă.

 

Dacă și tu ești un amator al curiozităților și ți-am stârnit interesul, atunci ar trebui să citești mai jos lista pe care ți-am pregătit-o despre unele dintre cele mai incredibile lucruri legate de mâncare. Cu siguranță și tu vei fi surprins și vei rămâne fără cuvinte.

 

1. Ardeii grași verzi sunt de fapt varianta imatură a ardeilor grași galbeni și roșii.

2. Nucșoara este interzisă în Arabia Saudită din cauza posibilității ei de a fi folosită pe post de halucinogen.

 

3. Ureea este folosită în unele țigări pentru a le oferi o aromă mai puternică.

4. Spre deosebire de banane care atrag țânțari, usturoiul reprezintă un element repulsiv pentru aceste insecte.

 

5. Cuvântul companion provine din limba latină: com – cu și panis – pâine.

6. Caramelul a fost inventat de către arabi și era folosit pe post de îndulcitor de către femeile din haremuri.

 

7. Cantitatea totală a exportului de sos de soia din Japonia este aproape le fel de mare precum cel din Olanda.

8. Berăriile islandice produc berea din balene.

 

9. Ciupercile au mai multe trăsături comune cu oamenii decât cu plantele.

10. Roșiile erau considerate a fi otrăvitoare pentru mult timp deoarece erau confundate cu „murele cartof” ce arată precum roșiile cherry și sunt foarte toxice.

 

11. Unele culturi antice au observat faptul că atunci când tai un măr pe verticală în două jumătăți, poți observa o asemănare cu sistemul reproducător feminin, iar când îl tai pe orizontală, apare o pentagramă magică.

12. Dacă îți ții nasul cu mâna, merele, cartofii și ceapa vor avea același gust pentru tine.

 

13. Crizantema este unul dintre simbolurile oficiale ale Japoniei și este considerată comestibilă acolo.

14. Apa de cocos poate fi folosită pentru a înlocui plasma din sângele uman deoarece este sterilă și are pH-ul potrivit.

 

15. Înghețata japoneză are o varietate largă de arome, inclusiv cactus, caracatiță, aripi de pui prăjite, crab, carne crudă de cal și limbă de bizon.

16. Unele tipuri de căpșuni sunt genetic modificate genetic pentru a nu mai avea acele mici semințe la suprafață.

 

17. Foarte multe rujuri de buze conțin solzi de pește.

18. Cartofii verzi reprezintă una dintre cele mai comune motive de otrăvire cu solanină.

 

19. Părul uman, perii și penele de găină sunt de multe ori descoperite în aditivii din pâine.

20. Chiflele și cașcavalul din burgerii negri sunt colorate cu negru cu ajutorul cărbunelui de bambus. Culoarea neagră a ketchup-ului și a cepei rezultă din cerneala de caracatiță.

 

21. De cele mai multe ori, sosul wasabi nu este wasabi, ci de fapt hrean colorat cu verde.

22. Unul dintre cele mai populare topping-uri de pizza în Brazilia constă în mazărea verde.

 

23. Aproximativ 70% din uleiul de măsline vândut nu este de fapt ulei pur de măsline.

24. Cea mai scumpă pizza din lume costă $12,000 și durează 72 de ore pentru a fi produsă.

 

25. Ciocolata a fost folosită la un moment dat ca monedă națională.

26. McDonald’s vinde 75 de burgeri în fiecare secundă din fiecare zi.

loading...

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

%d bloggers like this: